Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Kwakel

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in De Kwakel? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de meest populaire aanbieders van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in De Kwakel incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Firestone zijn er al vanaf €345. budgetmerken als Bf Goodrich kan je al krijgen vanaf €220 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in De Kwakel

Banden wisselen in De Kwakel

De bandenwissel bij een autobedrijf in De Kwakel is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar kiezen we voor de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Verder eist dit flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in De Kwakel maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Kwakel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of de profieldiepte nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen kan al vanaf €67,50.

Autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in De Kwakel

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in De Kwakel? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, wisselen, balanceren, trimmen, sipen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je daarnaast ook montageservices in Naarden, Bussum, Muiderberg, Muiden en Baambrugge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-kwakel

Goedkope autobanden De Kwakel

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegliggingKostprijs
1. A-merkZware wagensMeer dan 45.000Druk189
2. MiddenklasseGemiddelde autoTot 30.000 kmDoorsnee€119
3. EconomyKleine auto’s< 15.000Zwaar€75

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder vergelijken wij toonaangevende online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in De Kwakel hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook extra informatie over: Banden kiezen

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in De Kwakel monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen De Kwakel

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuwval.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden maart 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in De Kwakel kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSoortAfmetingenPrestatieKosten
Michelinalpin 5195/55 R2095H€147
Continentalcontigo!80/90 R1747J€59
Vredesteincomtrac 2 winter215/65 R16109R€107
Bridgestoneturanza235/45 R1797Y€92
Goodyearefficientgrip cargo205/75 R16113R€149
Dunlopsportmax gpr-300 f120/60 R1755W€81
Pirelliscorpion winter235/65 R18110H€141
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/60 R18112V€144
Kumhowi.craft wp51185/60 R1584T€51
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1482T€51
Nexennblue 4 season xl225/50 R1798V€98
Firestonewinterhawk 3 xl185/60 R1588T€95
Superiaecoblue215/55 R1899V€53
Savaeskimo hp 2 xl225/40 R1892V€94
Maxxispremitra hp5235/55 R17103W€136
Toyocelsius xl175/65 R1486T€48
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Uithoorn).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 165 / 70 R10 – 72H.

 • 165 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 10 geeft de velgmaat weer (in dit geval 10 inch).
 • 72 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 355 kilogram.
 • De laatste waarde (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden De Kwakel.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsklassen: Voordelig, goed en A-segment. Welke categorie jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Pirelli als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Fiat 500) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Apollo of Toledo.


Kortingsacties en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in De Kwakel bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in De Kwakel: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden De Kwakel: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €132,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag De Kwakel.

Wat kost autobanden wisselen in De Kwakel?
Op korte termijn banden vervangen in De Kwakel kan al vanaf €47,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €89,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in De Kwakel.

Plaats een reactie