Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Muiden

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Muiden? Op deze website kan je aan de slag met gerenommeerde shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Ook verstrekken wij praktische info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Muiden inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Sava kan je al krijgen vanaf €340. Budgetmerken als Aoteli kan je al krijgen vanaf €180 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Muiden

Banden wisselen in Muiden

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Muiden is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november rijden we op de winterband en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Muiden ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Muiden.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Wanneer banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Muiden

Rap en voordelig banden vervangen in Muiden? In het overzicht hierna bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, sipen, balanceren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je evenzeer montagepartners in Baambrugge, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude en Ankeveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-muiden

Goedkope autobanden Muiden

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKilometersRijstijlKosten
1. PremiumGroot vermogenVeel kilometersDruk189
2. GoedDoorsnee autoVanaf 25.000Herkenbaar€105
3. BasisKleine autootjesKleingebruikerRustig€73

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder bieden we je toonaangevende internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Muiden hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Banden in de winter

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Muiden monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Muiden

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Muiden kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinalpin 5205/60 R1692H€103
Continental4x4contact235/70 R17111H€153
Vredesteinultrac satin225/55 R1999W€113
Bridgestoneturanza185/60 R1588H€78
Goodyearefficientgrip cargo185/75 R16104R€93
Dunlopsp sport maxx gt245/35 R2095Y€244
Pirelliscorpion winter275/45 R20110V€241
Hankookwinter icept rs2 w452195/50 R1582H€64
Kumhowi.craft wp71xl255/40 R1798V€114
Uniroyalrainexpert 3175/70 R1382T€49
Nexenn fera su1 xl245/45 R20103Y€110
Firestoneroadhawk225/40 R1892Y€80
Superiabluewin245/70 R16111T€60
Savaeskimo s3+155/80 R1379T€52
Maxxisma-p3 wsw 33 mm205/70 R1596S€107
Toyocelsius165/65 R1581T€51
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Gooise Meren).

Zoek jouw bandenmaat

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar factoren die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 150 / 80 R16 – 71H.

 • 150 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 71 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 345 kilogram.
 • De laatste waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Muiden.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, gemiddeld en de a-merken. Welk artikel past bij jou wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Goodyear of Superia als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Interstate & Sunitrac.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Muiden bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Muiden: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Muiden: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Muiden.

Wat kost autobanden wisselen in Muiden?
Bij een garage banden vervangen in Muiden kost je zo’n €47,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €82,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Muiden.

Plaats een reactie