Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nederhorst den Berg

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Nederhorst den Berg? Op dit portaal tref je landelijke leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop lees je hier meer informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nederhorst den Berg inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €42,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €345. B-merken als Fortuna Fs kan je al krijgen vanaf €210 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Nederhorst den Berg

Banden wisselen in Nederhorst den Berg

De bandenwissel bij een autobedrijf in Nederhorst den Berg is erg belangrijk. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nederhorst den Berg heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nederhorst den Berg.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €77,50.

Autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Nederhorst den Berg

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Nederhorst den Berg? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor wisselen, sipen, (de)monteren, balanceren, repareren, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website check je daarnaast ook montage-specialisten in Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nederhorst-den-berg

Goedkope autobanden Nederhorst den Berg

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. Hoogste klasseGroot vermogenMeer dan 45.000Pittig197
2. PopulairNormale autoRond 30.000Gewoon€101
3. InstapStadsautootjeMinder dan 15.000Log€71

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder bieden we je landelijke webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Nederhorst den Berg hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Nederhorst den Berg monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een lager brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nederhorst den Berg

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, meer grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij natte en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden februari 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Nederhorst den Berg kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook nuttige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinx-ice xi3215/65 R1799T€169
Continentalsportcontact 6265/35 R22102Y€268
Vredesteinultrac satin235/50 R1796Y€122
Bridgestoneturanza205/50 R1793W€104
Goodyearefficientgrip cargo205/75 R16110R€108
Dunlopsport maxx race325/30 R21108Y€227
Pirellicinturato p7 blue225/40 R1892W€104
Hankookkinergy eco 2 k435165/70 R1485T€56
Kumhowp71225/45 R1791H€74
Uniroyalrainexpert 3 xl185/60 R1588H€61
Nexenn blue hd plus175/65 R1584T€62
Firestoneroadhawk195/65 R1591V€56
Superiabluewin215/55 R1899H€56
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxishp5195/65 R1595V€69
Toyoopen c.at+255/60 R18112H€141
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Wijdemeren).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal specificaties die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 140 / 90 R16 – 71H.

 • 140 staat voor de breedte in millimeters.
 • 90 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hierbij dus 90%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 71 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 345 kilogram.
 • De laatste waarde (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Nederhorst den Berg.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijssegmenten: Voordelig, standaard en topkwaliteit. Welk type voor jou ideaal is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Firestone als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Atturo & Zeetex.


Uitverkoop en aanbiedingen februari 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Toyo zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Nederhorst den Berg bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Nederhorst den Berg: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Nederhorst den Berg: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nederhorst den Berg.

Wat kost autobanden wisselen in Nederhorst den Berg?
Banden vervangen in Nederhorst den Berg wordt al gedaan voor €40,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €85. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie