Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kortenhoef

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Kortenhoef? Op onze autobandenvergelijker vind je erkende leveranciers van goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook raadpleeg je hier handige info over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Kortenhoef inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van de beste merken zoals Michelin kosten ongeveer €335. B-merken als Insa Turbo zijn er al vanaf €185 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Kortenhoef

Banden wisselen in Kortenhoef

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Kortenhoef is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Tevens eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Kortenhoef scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kortenhoef.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €85,00.

Informatie over autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Kortenhoef

Vlug en voordelig banden vervangen in Kortenhoef? In de volgende tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, wisselen, uitlijnen, sipen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website tref je daarnaast ook montagepunten in Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp en Halfweg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kortenhoef

Goedkope autobanden Kortenhoef

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijstijlTarief
1. A-merkGroot vermogen50.000+ Dynamisch183
2. StandaardNormale autoGemiddeldHerkenbaar€106
3. GoedkoopsteKleine autootjesWeinig gebruikRustig€62

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijken wij de beste online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Kortenhoef hebben. Middels onze vergelijker vind je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kortenhoef monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Kortenhoef

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Kortenhoef kopen? In de tabel hieronder vind je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal zoek je ook uitgebreide info over: Autoverzekering.

MerkSerieAfmetingVermogenKosten
Michelinprimacy 4225/45 R1791Y€98
Continentalvancontactwinter185/55 R1590T€132
Vredesteinultrac satin225/45 R1794V€93
Bridgestoneturanza205/55 R1795V€111
Goodyearvector 4seasons gen-2205/60 R1692V€107
Dunlopwinter sport 5 suv255/55 R18109V€144
Pirelliscorpion verde all season255/55 R19111V€162
Hankookkinergy eco 2 k435175/65 R1584T€62
Kumhowp71 xl205/50 R1793V€83
Uniroyalrainexpert 3205/60 R1692H€75
Nexenn blue hd plus205/55 R1588V€68
Firestoneroadhawk215/50 R1795W€87
Superiars300215/65 R1698V€68
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxisvictra m-36+225/55 R1695W€112
Toyoopen c.ht265/75 R16112S€128
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Wijdemeren).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er veel zaken die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 165 / 60 R12 – 71H.

 • 165 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 12 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 12 inch).
 • 71 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 345kg.
 • De laatste letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kortenhoef.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in allerlei prijssegmenten: Koopjes, goed en topkwaliteit. Welk model voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Sava als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Apollo en T-Tyre.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Superia zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Kortenhoef bestellen, en krijg je zomaar 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Kortenhoef: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Kortenhoef: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Kortenhoef.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Kortenhoef?
Vakkundig banden vervangen in Kortenhoef kan al vanaf €37,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €80. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kortenhoef.

Plaats een reactie