Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ouderkerk aan de Amstel

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Ouderkerk aan de Amstel? Op deze website kan je aan de slag met de grote online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens bekijk je hier meer info over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ouderkerk aan de Amstel inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Michelin kan je al krijgen vanaf €330. Budgetmerken als Cst kosten ongeveer €210 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Ouderkerk aan de Amstel

Banden wisselen in Ouderkerk aan de Amstel

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Ouderkerk aan de Amstel is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Bovendien vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Ouderkerk aan de Amstel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ouderkerk aan de Amstel.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €87,50.

Balanceren van de banden
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Ouderkerk aan de Amstel

In no-time en goedkoop banden vervangen in Ouderkerk aan de Amstel? In het overzicht hierna vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in repareren, sipen, (de)monteren, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website check je eveneens montageservices in Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg en Marken.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ouderkerk-aan-de-amstel

Goedkope autobanden Ouderkerk aan de Amstel

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieType autoAantal kilometersWegliggingPrijs
1. TopsegmentVeel vermogen50.000+ Dynamisch185
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond de 25.000Normaal€117
3. EconomyKleine auto’sWeinig kilometersZwaar€62

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je goede webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Ouderkerk aan de Amstel hebben. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Motorbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Ouderkerk aan de Amstel monteren bevordert de grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Ouderkerk aan de Amstel

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuwval.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Ouderkerk aan de Amstel kopen? In de tabel hieronder vind je de doorsnee tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Bandenlabel.

MerkTypeGrootteKenmerkKosten
Michelinlattitude sport 3255/55 R19111Y€162
Continental4x4contact255/50 R19107V€160
Vredesteinultrac satin255/60 R1897W€121
Bridgestoneturanza225/55 R17101W€110
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1697W€124
Dunlopsportmax gpr-300 f120/70 R1758W€125
Pirelliscorpion winter305/35 R21109V€280
Hankookkinergy 4s h740185/70 R1488T€67
Kumhowi.craft wp71xl235/55 R17103V€93
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl255/60 R18112V€105
Nexenn blue hd plus205/70 R1596T€70
Firestonevanhawk 2205/75 R16110R€96
Superiabluewin215/50 R1795V€48
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxisvictra m-36+205/55 R1691W€78
Toyos954235/50 R1796V€114
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Ouder-Amstel).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende factoren die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 150 / 70 R18 – 70W.

 • 150 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 70 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 335 kilogram.
 • De laatste waarde (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Ouderkerk aan de Amstel.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijscategorieën: Prima, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke soort aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Peugeot 108) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Eptyres of Viking.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Superia zijn best kostbaar. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Ouderkerk aan de Amstel bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Ouderkerk aan de Amstel: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Ouderkerk aan de Amstel: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Ouderkerk aan de Amstel.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Ouderkerk aan de Amstel?
Op korte termijn banden vervangen in Ouderkerk aan de Amstel kost je zo’n €40,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet jij uitgaan van +/- €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Ouderkerk aan de Amstel.

Plaats een reactie