Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Marken

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Marken? Op deze pagina vind je betrouwbare online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Marken inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €44,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €315. budgetmerken als Austone koop je al vanaf €190 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Marken

Banden wisselen in Marken

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Marken is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Marken ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Marken.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €77,50.

Waarom autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Marken

Vlug en voordelig banden vervangen in Marken? In het onderstaande schema bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, repareren, wisselen, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners in Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland, Katwoude en Monnickendam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-marken

Goedkope autobanden Marken

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met rijstijl, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 groepen:

CategorieSoort autoKilometersRij-kenmerkKostprijs
1. PremiumSportautoVanaf 50.000Agressief196
2. GoedNormale autoCirca 25.000Doorsnee€114
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Statisch€77

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bieden we je goede online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Marken hebben. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Bandenspanning

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Marken monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Marken

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Marken kopen? In het onderstaande schema beiden wij de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl check je ook handige informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortGroottePrestatieTarief
Michelinprimacy 4225/50 R1798Y€133
Continentalcontisportcontact 5265/45 R20104Y€214
Vredesteinquatrac 5255/50 R19107W€213
Bridgestoneturanza205/60 R1692H€126
Goodyeareagle f1 asymmetric 3285/35 R22106W€208
Dunlopsport maxx rt 2245/40 R1795Y€141
Pirelliscorpion atr175/70 R1488H€86
Hankookkinergy eco 2 k435155/70 R1477T€49
Kumhocrug.prem.kl33255/60 R18108H€126
Uniroyalrainsport 3 xl255/50 R20109Y€161
Nexenn blue hd plus155/70 R1375T€44
Firestonevanhawk 2225/65 R16112R€108
Superiabluewin265/60 R18114H€73
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxisma-sas235/50 R18101V€113
Toyocelsius195/65 R1591T€56
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waterland).

Zoek de autoband die bij jou past

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 150 / 70 R18 – 70Q.

 • 150 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 staat voor de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 70 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 335 kilogram.
 • De laatste letter (Q) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 160 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Marken.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in diverse prijsgroepen: Instap, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke soort past bij jou heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Dunlop of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gerutti en Master-Steel.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je hele goedkope autobanden in Marken bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Marken: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Marken: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Marken.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Marken?
Bij een garage banden vervangen in Marken kan al vanaf €40,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Marken.

Plaats een reactie