Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zuiderwoude

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Zuiderwoude? Op www.autobandenspot.nl tref je betrouwbare aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast lees je hier meer informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Zuiderwoude inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €43,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Sava koop je al vanaf €325. B-merken als Atturo zijn al te koop vanaf €180 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Zuiderwoude

Banden wisselen in Zuiderwoude

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Zuiderwoude is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een precies werkje. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zuiderwoude maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zuiderwoude.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €74,99.

Balanceren van de autobanden
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Zuiderwoude

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Zuiderwoude? In de onderstaande tabel bekijk je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, (de)monteren, repareren, trimmen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vergelijk je plaatselijke montagebedrijven in Broek in Waterland, Katwoude, Monnickendam, Edam en Volendam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zuiderwoude

Goedkope autobanden Zuiderwoude

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 groepen:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactTarief
1. Hoogste klasseSnel en/of zwaarGrootverbruikerPittig184
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond de 25.000Modaal€106
3. InstapKleine autootjesBeperkt gebruikLog€64

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig populaire webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Zuiderwoude hebben. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zuiderwoude monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zuiderwoude

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Zuiderwoude kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de doorsnee tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: Oude banden inruilen.

MerkSerieAfmetingVermogenTarief
Michelinroad 5 trail110/80 R1959V€120
Continentalcontiwintercontact ts 830 p275/40 R19101V€219
Vredesteinultrac satin215/45 R1893Y€109
Bridgestoneturanza205/65 R1594V€118
Goodyearefficientgrip suv215/65 R1698H€90
Dunlopgeomax mx12 f80/100 R2151M€104
Pirellicinturato all season plus215/65 R16102V€94
Hankookkinergy 4s h740195/70 R1491T€73
Kumhocrugen premium kl33265/50 R20111V€176
Uniroyalms plus 77suvxl275/45 R20110V€147
Nexennblue hd plus185/60 R1482T€45
Firestonedestination215/60 R1796H€125
Superiabluewin225/70 R16103T€56
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxisfuoristrada235/60 R18103V€159
Toyos954215/55 R1693H€76
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waterland).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende factoren die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 140 / 80 R18 – 70S.

 • 140 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 80%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 70 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 335kg.
 • De afsluitende letter (S) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Zuiderwoude.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, uitstekend en topkwaliteit. Welke categorie past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Goodyear of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Suzuki Celerio) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Atlas Fs & Tourador.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Firestone zijn vrij duur. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Zuiderwoude bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Zuiderwoude: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Zuiderwoude: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zuiderwoude.

Wat kost autobanden wisselen in Zuiderwoude?
Op korte termijn banden vervangen in Zuiderwoude regel je al voor €50,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Zuiderwoude.

Plaats een reactie