Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Autobanden inruilen

Bij de aanschaf van nieuwe autobanden is het mogelijk om de oude velgen of banden in te ruilen. Waarom zou je dat doen of waarom zou je dat juist laten? En wat is er te vertellen over de tweedehands markt?

Retourservice voor autobanden

Veel bandenleveranciers hebben een retourservice voor autobanden. Niet elke autoband is evenveel waard, na inspectie zal een bod gedaan worden op de banden. Wat ook een mogelijkheid is, is de banden zelf tweedehands te koop aanbieden, maar doe dit alleen als de kwaliteit van de banden nog oké is. Gebruikte banden zijn ook bij diverse autobandenleveranciers te koop. Handig, als je bijvoorbeeld winterbanden bij je auto hebt, die een eventuele koper van je auto niet erbij wilt hebben. De banden kunnen dus bij een bandenleverancier nog best wat opleveren.

Autobezitters hebben twee sets autobanden

Besparen op autobanden is meestal niet aan te raden, goed dus om te weten dat besparen wel kan met tweedehands, maar nog prima autobanden. Tweedehands producten zijn in ieder geval in opmars, dus waarom niet bij autobanden. Niemand zit te wachten op de extra berg afval, dat de autobanden kunnen veroorzaken. Dat banden tweedehands aangeboden worden, heeft vooral te maken met het feit dat veel autobezitters tegenwoordig twee sets banden per auto hebben: een set gewone autobanden en een set winterbanden. Vooral winterbanden slijten in het Nederlandse klimaat niet hard, en zijn dus best nog in te leveren. Zie ook info over de bandenwissel in Rotterdam.

Veiligheid boven alles

Tweedehands autobanden kopen kan dus het best gedaan worden bij een specialist. Deze bepaalt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de banden veilig zijn. Een niet-wetende verkopende consument kan deze kwaliteit niet waarborgen. En dat terwijl er ontzettend veel advertenties op tweedehandswebsites te vinden zijn, waarin gebruikte autobanden te koop aangeboden worden. Eigenlijk is voor de eenvoudige consument door het bomen het bos niet meer te zien. Reden te meer dus om zelf ook de banden bij een specialist in te leveren, waardoor de keus voor de consument verantwoorder is. Veiligheid gaat immers boven alles.

Andere tweedehands auto-onderdelen

Als er een tweedehands markt is voor autobanden, is te bedenken dat ook andere auto-onderdelen het prima doen in deze markt. Dat klopt, de handel is levendig. Vroeger was er misschien alleen een autoradio of geluidsbox te vinden op de tweedehands markt, nu heeft het aanbod vooral met autobanden te maken. Naast sneeuwkettingen, acculaders en velgen is denkbaar dat gepimpte onderdelen prima tweedehands aangekocht kan worden. Bij de gepimpte onderdelen is te denken aan bijvoorbeeld extra brede banden. Deze worden vaak aangeschaft, terwijl de ‘gewone’ autobanden nog in prima staat zijn. Bij tweedehands verkoop van de auto, leveren de brede autobanden wellicht meer op dan de gewone, waardoor omwisselen een idee is.

Plaats een reactie