Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rotterdam

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Rotterdam? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier aanvullende informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Rotterdam incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Superia zijn al te koop vanaf €345. budgetmerken als Austone zijn er al vanaf €215 per set van 4.

Banden wisselen in Rotterdam

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Rotterdam is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rotterdam ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rotterdam.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €87,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Rotterdam

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Rotterdam? In het overzicht hierna vind je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij repareren, (de)monteren, trimmen, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je regionale montagepartners in Barendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rotterdam

Goedkope autobanden Rotterdam

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

CategorieAutoKilometrageRijstijlKosten
1. Hoogste klasseVeel vermogenVeel kilometersAgressief195
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Modaal€103
3. VoordeligLichte auto’s< 15.000Statisch€67

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder bieden we je landelijke online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Rotterdam hebben. Middels onze vergelijker vind je ook nuttige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Rotterdam monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Rotterdam

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Italië, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Rotterdam kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4225/45 R1791V€104
Continental4x4contact275/55 R19111H€207
Vredesteinquatrac 5175/65 R1482T€56
Bridgestonepotenza225/50 R1794W€142
Goodyeareagle ls2225/50 R1794H€252
Dunlopwinter sport 5225/50 R1798H€138
Pirellicinturato p7225/50 R1798Y€109
Hankookkinergy eco 2 k435185/65 R1588T€53
Kumhoha31 xl235/50 R18101V€108
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1377T€50
Nexenwinguard wt1 (tl)215/75 R16116R€83
Firestonewinterhawk 3205/60 R1591H€73
Superiaecoblue hp205/60 R1591V€44
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxisme3175/65 R1482T€82
Toyocelsius xl205/50 R1793V€100
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Rotterdam).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 135 / 80 R13 – 74N.

 • 135 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 13 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 74 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 375kg.
 • De afsluitende letter (N) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 140 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Rotterdam.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in drie prijssegmenten: Koopjes, medium en A-segment. Welke klasse voor jou ideaal is is met name afhankelijk van hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Conti & Star Performer.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Rotterdam bestellen, en profiteer je snel van 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Rotterdam: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Rotterdam: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €147,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Rotterdam.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Rotterdam?
Op locatie banden vervangen in Rotterdam regel je al voor €45,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €99,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Rotterdam.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie