Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maasvlakte Rotterdam

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Maasvlakte Rotterdam? Op www.autobandenspot.nl tref je de grote leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Verder vind je hier aanvullende info over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Maasvlakte Rotterdam inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Hankook koop je al vanaf €325. B-merken als Voyager bestel je al vanaf €220 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Maasvlakte Rotterdam

Banden wisselen in Maasvlakte Rotterdam

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Maasvlakte Rotterdam is belangrijk voor de optimale grip. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Maasvlakte Rotterdam maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maasvlakte Rotterdam.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €82,50.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Maasvlakte Rotterdam

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Maasvlakte Rotterdam? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals repareren, trimmen, balanceren, sipen, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je daarnaast ook montage-garages in Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maasvlakte-rotterdam

Goedkope autobanden Maasvlakte Rotterdam

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoAantal kilometersRijstijlKosten
1. A-segmentGroot vermogen50.000+ Dynamisch182
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Normaal€102
3. VoordeligKleine autootjes< 15.000Beheerst€62

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna bieden we je de beste internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Maasvlakte Rotterdam hebben. Middels onze vergelijker lees je ook aanvullende info over: Band op de juiste spanning

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Maasvlakte Rotterdam monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Maasvlakte Rotterdam

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuwval.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Maasvlakte Rotterdam kopen? In de tabel hieronder vind je de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelincrossclimate215/55 R1798W€185
Continentalsportcontact 6335/30 R23111Y€288
Vredesteint-trac 2185/65 R1486T€69
Bridgestonebattlax scooter 1 rear130/70 R1363P€61
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1691V€120
Dunlopgt502150/70 R1870V€230
Pirelliscorpion verde as lr xl235/60 R18107V€132
Hankookwinter icept evo2 w320205/50 R1793V€101
Kumhops71 xl245/40 R1897Y€95
Uniroyalallseasonmax215/75 R16113R€119
Nexenn fera ru1 xl235/50 R18101V€95
Firestoneroadhawk205/65 R1594H€76
Superiaecoblue 4s205/55 R1691H€65
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxism8090371/25 R16124L€289
Toyoproxes r888r205/50 R1687W€185
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Rotterdam).

Welke bandenmaat zoek je?

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel zaken die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 70 R13 – 83T.

 • 165 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 13 inch).
 • 83 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 487kg.
 • De afsluitende letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van november tot april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Maasvlakte Rotterdam.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in velerlei prijssegmenten: Goedkoopste, goed en premium. Welk artikel aan te raden is voor jou hangt met name af van de trekkracht van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Vredestein of Nexen op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gt Radial en Three-A.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Nexen zijn in de basis best duur. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Maasvlakte Rotterdam bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Maasvlakte Rotterdam: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Maasvlakte Rotterdam: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €162,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Maasvlakte Rotterdam.

Wat kost autobanden wisselen in Maasvlakte Rotterdam?
Professioneel banden vervangen in Maasvlakte Rotterdam is al mogelijk vanaf €50,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Maasvlakte Rotterdam.

Plaats een reactie