Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lobith

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Lobith? Op www.autobandenspot.nl vind je de grote webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met praktische info over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lobith inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €40,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Maxxis kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Irc kosten gemiddeld zo’n €180 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Lobith

Banden wisselen in Lobith

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lobith is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een precies werkje. Daarbij eist dit de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lobith heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lobith.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice analyseert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €70,00.

Waarom banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Lobith

Snel en voordelig banden vervangen in Lobith? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bandenservices zijn opgeleid voor wisselen, (de)monteren, uitlijnen, repareren, sipen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je regionale montage-specialisten in Herwen, Aerdt, Pannerden, Babberich en Velp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lobith

Goedkope autobanden Lobith

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 klassen:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijzen
1. KwaliteitVeel powerVanaf 50.000Agressief184
2. GoedDoorsnee autoVanaf 25.000Herkenbaar€117
3. GoedkoopsteBoodschappenautoWeinig gebruikSimpel €68

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht doorzoek je goede online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Lobith hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Lobith monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Lobith

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best in de winterse periodes.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Lobith kopen? In het onderstaande schema bekijk je de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeAfmetingKenmerkKosten
Michelinpilot sport cup 2325/30 R21104Y€215
Continentalcontipremiumcontact 2205/55 R1795V€136
Vredesteinquatrac pro215/50 R1892W€133
Bridgestonem788215/75 R18126M€238
Goodyearefficientgrip cargo195/80 R14106S€75
Dunloptrailsmart max150/70 R1769V€135
Pirelliscorpion verde255/55 R18109V€144
Hankookventus s1 evo2 k117225/45 R1895Y€113
Kumhowp71 xl235/50 R18101V€99
Uniroyalms-plus 77 suv xl225/65 R17106H€115
Nexenn fera su1 xl245/40 R20106Y€113
Firestoneroadhawk225/45 R1791Y€72
Superiabluewin hp185/65 R1486T€39
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxism6011r www130/90 R1673H€118
Toyoproxes cf 2185/50 R1681H€67
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Zevenaar).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende specificaties die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 40 R19 – 96Y.

 • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 40%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 96 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 710 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lobith.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in allerlei prijssegmenten: Instap, gemiddeld en A-segment. Welk artikel past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Michelin of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Federal en Retro.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Nexen zijn niet goedkoop. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Lobith bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Lobith: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Lobith: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Lobith.

Wat kost autobanden wisselen in Lobith?
Bij een garage banden vervangen in Lobith wordt al gedaan voor €40,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €99,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldikte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Lobith.

Plaats een reactie