Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Pernis Rotterdam

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Pernis Rotterdam? Op dit portaal communiceren wij de beste shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder tref je hier handige info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Pernis Rotterdam inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €40,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Dunlop kan je al krijgen vanaf €340. B-merken als Avon bestel je al vanaf €225 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Pernis Rotterdam

Banden wisselen in Pernis Rotterdam

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Pernis Rotterdam is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Ook eist dit flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Pernis Rotterdam ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Pernis Rotterdam.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €70,00.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Pernis Rotterdam

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Pernis Rotterdam? In de tabel in het volgende blok bieden wij autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, balanceren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je tevens montage-experts in Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard en Rhoon.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-pernis-rotterdam

Goedkope autobanden Pernis Rotterdam

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 groepen:

ClassificatieType autoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. TopklasseGroot vermogenGrootverbruikerDriftig189
2. UitstekendNormale autoVanaf 25.000Gewoon€116
3. BasisKleine stadsautoBeperkt gebruikVoorspelbaar€76

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig erkende webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Pernis Rotterdam hebben. Via deze website tref je ook extra informatie over: Banden kiezen

Zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Pernis Rotterdam monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Pernis Rotterdam

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Pernis Rotterdam kopen? In het overzicht hierna beiden wij de huidige prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieAfmetingenVermogenTarief
Michelinalpin 5225/55 R1695V€147
Continentalwintercontact ts 860215/40 R1787V€140
Vredesteinsportrac 5185/65 R1588H€75
Bridgestonetw301275/0 R2145P€99
Goodyearefficientgrip compact165/65 R1581T€69
Dunlopsport bluresponse205/55 R1694V€97
Pirelliscorpion verde all season235/55 R19105V€109
Hankookwinter icept evo2 w320255/40 R19100V€151
Kumhops71 xl205/50 R1793Y€75
Uniroyalallseasonmax205/65 R16107T€102
Nexenn fera su4 xl195/45 R1684V€56
Firestonemultiseason 2225/50 R1798V€112
Superiaecoblue 4s195/55 R1585H€55
Savaeskimo s3+175/70 R1382T€56
Maxxisvs-01 xl215/45 R1791Y€74
Toyocelsius225/65 R17102H€102
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Rotterdam).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke dingen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 40 R18 – 82W.

 • 205 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 beschrijft de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 82 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 475kg.
 • De afsluitende waarde (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Pernis Rotterdam.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Instap, uitstekend en de a-merken. Welke klasse jij moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Suzuki Celerio) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland of Uniroyal.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Pernis Rotterdam bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Pernis Rotterdam: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Pernis Rotterdam: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €140,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Pernis Rotterdam.

Hoe duur is autobanden wisselen in Pernis Rotterdam?
Op korte termijn banden vervangen in Pernis Rotterdam is al mogelijk vanaf €37,50 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met behulp van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de profieldikte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Pernis Rotterdam.

Plaats een reactie