Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rekken

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Rekken? Op deze website kan je aan de slag met de grote online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens vind je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rekken inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €35,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Vredestein koop je al vanaf €315. B-merken als Double Star kosten gemiddeld zo’n €210 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Rekken

Banden wisselen in Rekken

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Rekken is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Verder eist dit behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rekken ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rekken.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Rekken

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Rekken? In het onderstaande schema vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, repareren, balanceren, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je plaatselijke montagepunten in Beltrum, Eibergen, Groenlo, Lievelde en Zieuwent.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rekken

Goedkope autobanden Rekken

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

SegmentAutoAantal kilometersRij-kenmerkPrijs
1. PremiumZware auto’sVanaf 40.000Agressief€186
2. StandaardDoorsnee autoVanaf 25.000Herkenbaar€106
3. VoordeelKleine autootjes< 15.000Simpel €68

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna bieden we je betrouwbare online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Rekken hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook uitgebreide info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Rekken monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Rekken

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Rekken kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de geschatte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl zoek je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinx-ice xi3245/40 R1897H€203
Continentalcrosscontact lx sport265/70 R17115T€175
Vredesteinquatrac pro245/35 R2196Y€238
Bridgestonepotenza255/35 R1894Y€163
Goodyeareagle f1 asymmetric suv at235/65 R17108V€132
Dunlopsportmax gp racer d212 m190/55 R1775W€210
Pirellipzero275/40 R19101Y€208
Hankookvantra lt ra18215/60 R16103T€100
Kumhoha31235/60 R16100H€90
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/60 R1796V€105
Nexenroadian htx rh5225/70 R16103T€121
Firestonefirehawk225/45 R1794Y€87
Superiabluewin hp165/70 R1379T€35
Savaeskimo suv 2 xl225/60 R17103V€109
Maxxisma-pw xl205/60 R1595H€65
Toyosnowprx954225/55 R1699V€156
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Berkelland).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal factoren die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 245 / 35 R19 – 97W.

 • 245 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 19 inch).
 • 97 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 730 kilogram.
 • De laatste letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Rekken.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijssegmenten: Goedkoopste, uitstekend en topklasse. Welk type aan te raden is voor jou hangt met name af van de trekkracht van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld General en T-Tyre.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Hankook zijn vrij duur. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Rekken bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Rekken: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Rekken: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Rekken.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Rekken?
Op locatie banden vervangen in Rekken is al mogelijk vanaf €50,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Rekken.

Plaats een reactie