Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lievelde

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Lievelde? Op deze pagina vind je onder andere betrouwbare webshops in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met praktische info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lievelde inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Pirelli kosten ongeveer €330. B-merken als Lassa kosten ongeveer €210 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Lievelde

Banden wisselen in Lievelde

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Lievelde is essentieel. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert rijden we op de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Tevens vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lievelde ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lievelde.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €65,00.

Balanceren van de autobanden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Lievelde

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Lievelde? In de volgende tabel vind je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, balanceren, uitlijnen, wisselen, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vergelijk je evenzeer montage-specialisten in Zieuwent, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde en Bredevoort.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lievelde

Goedkope autobanden Lievelde

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. Hoogste klasseSportwagenVanaf 50.000Energiek187
2. Prijs-kwaliteitNormale autoDagelijks gebruikGewoon€118
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikLog€74

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder vergelijken wij landelijke webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Lievelde hebben. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Lievelde monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer door de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Lievelde

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Biedt de beste performance in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Lievelde kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook aanvullende info over: Winterbanden.

MerkTypeAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot alpin 5 suv275/45 R20110V€308
Continentalcontisportcontact 5255/40 R20101W€215
Vredesteinwintrac xtreme s245/35 R1993W€216
Bridgestoneturanza245/45 R18100Y€142
Goodyearcargo vector 2225/55 R17104N€241
Dunlopsport maxx rt 2275/35 R19100Y€194
Pirellidiablo supercorsa sc2180/55 R1773W€181
Hankookkinergy eco k425215/65 R1596H€99
Kumhoportran kc53165/70 R1489R€60
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl225/65 R17106V€100
Nexenn fera su1 xl275/40 R20106Y€141
Firestonewinterhawk 3155/65 R1475T€62
Superiabluewin185/55 R1582H€39
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisma-sas235/70 R16109H€93
Toyos954 xl235/45 R1898V€119
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Oost Gelre).

Zoek jouw nieuwe band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere onderwerpen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 285 / 35 R18 – 97W.

 • 285 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit geval 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 97 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 730kg.
 • De laatste waarde (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 270 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Lievelde.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat kost het?
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijsgroepen: Voordelig, standaard en de hoogste klasse. Welk type je moet kiezen hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Peugeot 108) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Hilo & Starfire.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Superia zijn niet goedkoop. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Lievelde bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Lievelde: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Lievelde: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Lievelde.

Wat kost autobanden wisselen in Lievelde?
Banden vervangen in Lievelde wordt al gedaan voor €45,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Lievelde.

Plaats een reactie