Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Koedijk

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Koedijk? Op deze pagina tref je gerenommeerde online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop raadpleeg je hier uitgebreide info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Koedijk inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Pirelli kosten gemiddeld zo’n €325. B-merken als Headway kosten gemiddeld zo’n €220 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Koedijk

Banden wisselen in Koedijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Koedijk is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Verder eist dit wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Koedijk heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Koedijk.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt raar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €89,99.

Banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Koedijk

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Koedijk? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, sipen, (de)monteren, wisselen, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je eveneens montage-experts in Oudorp, Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp en De Waal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-koedijk

Goedkope autobanden Koedijk

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 categorieën:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-segmentSportwagenVanaf 40.000Druk188
2. MiddenklasseNormale autoRond 30.000Gemiddeld€116
3. BudgetKleine stadsauto< 15.000Simpel €64

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig goede online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Koedijk hebben. Op deze website tref je ook extra informatie over: Verzekering voor de auto

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Koedijk monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Koedijk

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Koedijk kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de verwachte prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook handige informatie over: Autobanden inruilen.

MerkSerieFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4s295/30 R20101Y€272
Continentalcrosscontact atr255/70 R16115H€180
Vredesteinwintrac xtreme s245/35 R2196Y€332
Bridgestoneblizzak225/75 R16121R€137
Goodyearvector 4seasons gen-2225/60 R1799V€191
Dunlopscootsmart140/60 R1363S€77
Pirellicinturato p7 blue225/55 R1699W€121
Hankookventus prime3 k125205/50 R1687V€81
Kumhoecsta hs51215/55 R1693V€72
Uniroyalms-plus 77195/50 R1582H€64
Nexennblue 4 season195/60 R1486T€54
Firestonewinterhawk 3165/70 R1481T€65
Superiasa37255/40 R1899Y€60
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxiswp-05 arctictrekk175/65 R1588T€61
Toyoprx.t1sp suv xl275/40 R22107Y€231
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Langedijk).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel onderdelen die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 155 / 60 R15 – 78T.

 • 155 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 78 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 425 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 190 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Koedijk.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in drie prijssegmenten: Economy, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk product past bij jou is met name afhankelijk van hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Cachland & Silverstone.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Koedijk bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Koedijk: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Koedijk: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Koedijk.

Hoe duur is autobanden wisselen in Koedijk?
Vakkundig banden vervangen in Koedijk kan al vanaf €47,50 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €80. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Koedijk.

Plaats een reactie