Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Koog

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in De Koog? Op deze pagina tref je erkende online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in De Koog inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Kumho Tyres kosten gemiddeld zo’n €320. B-merken als Fribo zijn er al vanaf €215 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in De Koog

Banden wisselen in De Koog

De bandenwissel bij een autobedrijf in De Koog is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Ook vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in De Koog is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Koog.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice weet ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €79,99.

Wat is autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in De Koog

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in De Koog? In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, sipen, trimmen, repareren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je regionale montage-garages in De Cocksdorp, De Waal, Oudeschild, Den Burg en Huisduinen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-koog

Goedkope autobanden De Koog

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

CategorieType autoAantal kilometersRijgedragPrijzen
1. A-segmentGrote motorMeer dan 45.000Pittig199
2. PopulairNormale autoGemiddeldGewoon€118
3. VoordeelStadsautootjeMinder dan 15.000Log€78

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel vergelijken wij landelijke online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in De Koog hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Run-on-flat banden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in De Koog monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen De Koog

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuwval.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in De Koog kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook extra informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortFormaatVermogenTarief
Michelinpilot sport 4s245/35 R2095Y€230
Continentalwintercontact ts 850p235/45 R20100V€239
Vredesteinultrac satin205/40 R1886Y€122
Bridgestonevettura225/40 R1892H€215
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/45 R18100Y€140
Dunlopsport maxx rt225/45 R1895Y€129
Pirelliwinter sottozero 3195/55 R2095H€108
Hankookventus prime3 k125215/45 R1690V€84
Kumhokh27205/60 R1591V€59
Uniroyalsnow max 2185/75 R16104R€96
Nexennblue 4 seas.xl225/45 R1794V€75
Firestonewinterhawk 3 xl205/55 R1694H€91
Superiasnow hp175/65 R1482H€37
Savaeskimo hp 2225/45 R1791H€81
Maxxisma vs-01 xl265/45 R21104Y€119
Toyonanoenergy r38b205/60 R1692V€68
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Texel).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel onderwerpen die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 200 / 55 R16 – 77H.

 • 200 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hier dus 16 inch).
 • 77 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 412 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden De Koog.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijscategorieën: Economy, goed en de hoogste klasse. Welke groep past bij jou hangt met name af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 108) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Kleber of Linglong.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in De Koog bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in De Koog: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden De Koog: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag De Koog.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in De Koog?
Door een vakman banden vervangen in De Koog kost je zo’n €45,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in De Koog.

Plaats een reactie