Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Drieborg

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Drieborg? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de beste webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens bekijk je hier praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Drieborg inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Vredestein kosten ongeveer €300. B-merken als Kama kosten gemiddeld zo’n €185 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Drieborg

Banden wisselen in Drieborg

De bandenwissel bij een autobedrijf in Drieborg is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Drieborg maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Drieborg.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €72,50.

Wat is autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Drieborg

Rap en voordelig banden vervangen in Drieborg? In het overzicht hierna bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze autogarages ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, sipen, uitlijnen, balanceren, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal tref je daarnaast ook montagepunten in Nieuw Beerta, Beerta, Blauwestad, Finsterwolde en Oostwold.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-drieborg

Goedkope autobanden Drieborg

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentAutoAantal kilometersWegliggingKosten
1. TopklasseGroot vermogen50.000+ Pittig194
2. MiddenklasseGemiddelde autoVanaf 25.000Herkenbaar€114
3. EconomyLichte auto’sWeinig gebruikSimpel €75

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht check en vergelijk je erkende online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Drieborg hebben. Op deze website check je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Drieborg monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Drieborg

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Drieborg kopen? In de onderstaande tabel tref je de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook meer informatie over: Banden in de winter.

MerkSoortAfmetingenKenmerkTarief
Michelinalpin 6205/55 R1691T€97
Continentalcontisportcontact 5p235/35 R1991Y€150
Vredesteinwintrac xtreme s245/65 R17111H€125
Bridgestonet001225/55 R1695W€114
Goodyearvector 4seasons gen-2215/60 R1796H€156
Dunlopsport maxx rt 2225/60 R18104Y€150
Pirellip-zero (pz4)315/35 R22111Y€405
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/55 R18100H€165
Kumhowp51195/60 R1689H€63
Uniroyalrain max 2165/70 R1388R€83
Nexennblue4seas205/60 R1591H€67
Firestonewinterhawk155/70 R1375T€45
Superiabluewin225/60 R1799H€57
Savaintensa suv235/65 R17108V€95
Maxxisvansmart snow185/60 R1594T€76
Toyoproxes c1s225/50 R1895W€110
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Oldambt).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 295 / 35 R21 – 107W.

 • 295 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 21 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 21 inch).
 • 107 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 975 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Drieborg.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijscategorieën: Voordelig, goed en A-segment. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Nexen als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Volkswagen Up!) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Briway of Three-A.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Drieborg bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Drieborg: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Drieborg: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Drieborg.

Wat kost autobanden wisselen in Drieborg?
Op korte termijn banden vervangen in Drieborg regel je al voor €35,00 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €100 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Drieborg.

Plaats een reactie