Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Mussel

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Mussel? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere populaire webshops in winter- zomer- en all season banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste bieden wij handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Mussel inclusief uitlijnen en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Goodyear zijn al te koop vanaf €335. B-merken als Grenlander zijn al te koop vanaf €205 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Mussel

Banden wisselen in Mussel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Mussel is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Mussel heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Mussel.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €84,99.

Informatie over banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Mussel

In no-time en goedkoop banden vervangen in Mussel? In de volgende tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je ook andere montage-specialisten in Musselkanaal, Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond en Veelerveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-mussel

Goedkope autobanden Mussel

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentType autoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. Hoogste klasseVeel vermogenGrootverbruikerPittig198
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€103
3. BasisKleine stadsautoKleingebruikerSimpel €76

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder bieden we je de beste internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Mussel hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook handige informatie over: Bandenindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Mussel monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Mussel

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Mussel kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinx-ice north 4 xl215/60 R1699T€154
Continentalallseasoncontact215/45 R1791W€126
Vredesteincomtrac 2 winter225/70 R15112R€97
Bridgestonesc1120/70 R1251L€54
Goodyearultragrip cargo195/65 R16104T€93
Dunlopsp winter sport 3d 4×4265/50 R19110V€240
Pirelliscorpion zero all season245/45 R20103H€179
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/65 R17114H€197
Kumhoecowing kh27235/60 R16100H€99
Uniroyalrainsport 3 xl275/45 R19108Y€110
Nexenn fera su1 xl205/50 R1793W€70
Firestoneroadhawk215/60 R1699H€91
Superiaecoblue 4s225/60 R1799V€58
Savaadapto hp ms195/65 R1591H€63
Maxxisvettura195/70 R1491T€66
Toyoproxes cf2215/55 R1794W€80
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Stadskanaal).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er diverse details die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 245 / 65 R17 – 107S.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 107 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 975 kilogram.
 • De laatste letter (S) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 180 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Mussel.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in drie prijsklassen: Budget, uitstekend en premium. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Maxxis als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Fiat 500) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Windforce of Syron.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Toyo zijn best kostbaar. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Mussel bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Mussel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Mussel: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Mussel.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Mussel?
Bij een garage banden vervangen in Mussel kan al vanaf €55,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Mussel.

Plaats een reactie