Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Veelerveen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Veelerveen? Op www.autobandenspot.nl tref je populaire online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Let er op dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Veelerveen inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €40,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Michelin kosten ongeveer €315. Budgetmerken als Infinity bestel je al vanaf €215 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Veelerveen

Banden wisselen in Veelerveen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Veelerveen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Veelerveen ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Veelerveen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Balanceren van de banden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Veelerveen

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Veelerveen? In het onderstaande schema bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Groningen). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, repareren, sipen, trimmen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je nabijgelegen montage-garages in Zandberg, Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen en Bourtange.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-veelerveen

Goedkope autobanden Veelerveen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 niveau’s:

ClassificatieSoort autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkTarief
1. KwaliteitZware wagensVanaf 50.000Dynamisch188
2. UitstekendDoorsnee autoRond 30.000Normaal€104
3. VoordeelKleine autootjesMinder dan 15.000Log€72

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema doorzoek je erkende aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Veelerveen hebben. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ideaal als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Veelerveen monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Veelerveen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

All season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Veelerveen kopen? In de onderstaande tabel tref je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinlatitude sport 3275/50 R20113W€258
Continentalpremiumcontact 6205/40 R1886W€156
Vredesteinultrac satin205/55 R1795W€95
Bridgestonebattlax s20 evo f w120/70 R1758W€122
Goodyearultragrip9 +185/55 R1582T€83
Dunlopsport maxx rt 2275/40 R18103Y€229
Pirellip-zero (pz4)245/35 R2095Y€212
Hankookwinter icept evo2 w320215/45 R1893V€151
Kumhoha31215/70 R16100H€81
Uniroyalrainsport 3 xl245/45 R18100Y€107
Nexenn fera su4 xl255/35 R1894W€87
Firestoneroadhawk215/55 R1794W€96
Superiaecoblue va205/75 R16113R€75
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxisvansmart a/s225/65 R16112T€113
Toyoopen country a/t+235/60 R16100H€88
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Westerwolde).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 245 / 70 R16 – 107V.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 107 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 975 kilogram.
 • De laatste waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Veelerveen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden zijn er in velerlei prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en het topsegment. Welk segment aan te raden is voor jou hangt met name af van de trekkracht van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Toyo als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 108) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Davanti of Nortenha.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Hankook zijn in de basis best duur. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Veelerveen bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Veelerveen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Veelerveen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €160,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Veelerveen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Veelerveen?
Bij een garage banden vervangen in Veelerveen kan al vanaf €50,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Veelerveen.

Plaats een reactie