Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zandberg

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Zandberg? Op dit portaal vind je gerenommeerde shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Zandberg incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Sava kosten ongeveer €300. Budgetmerken als Camac kosten gemiddeld zo’n €215 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Zandberg

Banden wisselen in Zandberg

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zandberg is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Daarbij vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Zandberg scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zandberg.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf weet ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €79,99.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Overzicht met banden garages in Zandberg

Direct en voordelig banden vervangen in Zandberg? In de tabel hieronder bieden wij autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, uitlijnen, wisselen, trimmen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je eveneens montage-specialisten in Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen, Bourtange en Vlagtwedde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zandberg

Goedkope autobanden Zandberg

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 niveau’s:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijzen
1. A-segmentZware auto’sVeel kilometersDynamisch€188
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Gemiddeld€118
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig gebruikStatisch€71

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema bieden we je populaire internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Zandberg hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Zandberg monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden wisselen Zandberg

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Zandberg kopen? In de tabel hieronder beiden wij de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website tref je ook extra informatie over: Autoband aflezen.

MerkTypeGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport cup 2 r265/35 R2099Y€593
Continentalwintercontact ts 860 s245/35 R2095W€309
Vredesteinultrac satin205/50 R1793V€105
Bridgestonebattlax s21 f120/60 R1755W€99
Goodyearultragrip cargo215/65 R16109T€120
Dunlopmoto110/100 R1864M€103
Pirellicinturato p1 verde215/50 R1795V€99
Hankookwinter icept evo2 w320215/40 R1787V€120
Kumhoportran kc53165/70 R1489R€60
Uniroyalrainsport 3 xl215/45 R1893Y€136
Nexenn fera ru1 xl255/45 R20105W€134
Firestonevanhawk 2205/75 R16110R€96
Superiaecoblue 4s165/70 R1383T€36
Savaadapto175/65 R1482T€54
Maxxisvansmart snow185/80 R15103R€96
Toyoopen c. a/t+ xl245/70 R17114H€119
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke dingen waar je over na moet denken. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op op de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 70 R16 – 107H.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 107 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 975 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zandberg.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Prima, middenklassen en de hoogste klasse. Welk artikel aan te raden is voor jou wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Camac & Nortenha.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Hankook zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Zandberg bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Zandberg: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Zandberg: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Zandberg.

Hoe duur is autobanden wisselen in Zandberg?
Professioneel banden vervangen in Zandberg kan al vanaf €45,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €85. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Zandberg.

Plaats een reactie