Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Borger-Odoorn

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Borger-Odoorn? Op deze website communiceren wij betrouwbare webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Verder vind je hier uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Borger-Odoorn inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €40,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Nexen kosten gemiddeld zo’n €310. budgetmerken als Cheng Shin koop je al vanaf €200 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Borger-Odoorn

Banden wisselen in Borger-Odoorn

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Borger-Odoorn is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Verder eist dit wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Borger-Odoorn ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Borger-Odoorn.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice analyseert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €67,50.

Wanneer banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Borger-Odoorn

Snel en voordelig banden vervangen in Borger-Odoorn? In het onderstaande schema vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Drenthe). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met wisselen, sipen, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je nabijgelegen montagebedrijven in Stadskanaal, Tynaarlo, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Assen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-borger-odoorn

Goedkope autobanden Borger-Odoorn

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersRijstijlPrijzen
1. PremiumZware wagensMeer dan 45.000Driftig€182
2. MiddenklasseDoorsnee autoGemiddeldHerkenbaar€116
3. GoedkoopsteKleine autootjesBeperkt gebruikZwaar€73

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je professionele online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Borger-Odoorn hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Borger-Odoorn monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Borger-Odoorn

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Borger-Odoorn kopen? In het onderstaande schema beiden wij de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot street110/80 R1757S€81
Continentalcontisportcontact 5p295/30 R19100Y€284
Vredesteinultrac vorti235/55 R19101Y€124
Bridgestonemoto cross m40490/100 R1449M€83
Goodyeareagle f1 asymmetric 2265/40 R18101Y€173
Dunlopsportmax roadsmart ii190/55 R1775(W)€177
Pirelliscorpion verde all season235/60 R18103H€136
Hankookwinter icept rs2 w452205/50 R1687H€111
Kumhohs51 xl195/50 R1688V€65
Uniroyalrainsport 3 ssr225/45 R1791W€87
Nexenn blue hd plus155/65 R1475T€48
Firestonedestination215/60 R1796H€125
Superiaecobluevan215/65 R16109S€57
Savatrenta 2195/65 R16104T€90
Maxxiswp-05 arctictrekk145/80 R1379T€44
Toyos943205/60 R1692H€74
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende details die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 45 R16 – 84 V.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 45%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 84 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 500 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Borger-Odoorn.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in diverse prijscategorieën: Economy, standaard en de hoogste klasse. Welke soort je moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kenda en Mastersteel.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Borger-Odoorn bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Borger-Odoorn: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Borger-Odoorn: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Borger-Odoorn.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Borger-Odoorn?
Op locatie banden vervangen in Borger-Odoorn regel je al voor €37,50 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Borger-Odoorn.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie