Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Drouwenermond

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Drouwenermond? Op dit portaal communiceren wij de grote webshops in nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier uitgebreide info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Drouwenermond inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Maxxis bestel je al vanaf €335. B-merken als Goodrich scoor je al vanaf €220 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Drouwenermond

Banden wisselen in Drouwenermond

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Drouwenermond is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een vak apart. Verder vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Drouwenermond is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Drouwenermond.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage checkt ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €84,99.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Drouwenermond

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Drouwenermond? In het onderstaande schema bieden wij garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, trimmen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website zoek je ook andere montagebedrijven in Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen, Nieuwediep en Gieterveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-drouwenermond

Goedkope autobanden Drouwenermond

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en de eigenschappen van de auto. Tip: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijstijlTarief
1. A-merkSnel en/of zwaarGrootverbruikerDruk191
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€102
3. GoedkoopsteBoodschappenautoKleingebruikerLog€63

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel vergelijk je eenvoudig goede webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Drouwenermond hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook extra informatie over: Runflat banden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Drouwenermond monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Drouwenermond

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in Drouwenermond kopen? In de tabel hieronder vind je de prijsindicaties van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website vind je ook handige informatie over: Veilig autorijden.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s255/35 R1992Y€188
Continentalcontiecocontact 5205/60 R1692V€93
Vredesteinwintrac xtreme s295/35 R21107Y€219
Bridgestonegritty ed668120/90 R1865R€84
Goodyeareagle f1 supersport uhp225/35 R1988Y€163
Dunlopsp sport maxx gt265/40 R21105Y€224
Pirellip-zero xl315/35 R22111Y€332
Hankookwinter icept evo w310b245/50 R18100H€151
Kumhops91xl255/35 R1894Y€120
Uniroyalms-plus 77 xl175/70 R1488T€68
Nexennfera su1235/45 R1898Y€90
Firestoneroadhawk165/65 R1581T€58
Superiastar lt195/75 R16107R€58
Savaadapto185/70 R1488T€61
Maxxismecotra me3 xl175/65 R1486T€324
Toyoprox.r 888-rxl225/45 R1794W€136
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 275 / 60 R15 – 107H.

 • 275 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 15 inch).
 • 107 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 975kg.
 • De laatste letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband van november tot april aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Drouwenermond.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je bestellen in diverse prijscategorieën: Voordeel, standaard en de a-merken. Welke groep je moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Nexen op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Renault Twingo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Alliance of Radar.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Drouwenermond bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Drouwenermond: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Drouwenermond: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €157,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Drouwenermond.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Drouwenermond?
Banden vervangen in Drouwenermond laat je al uitvoeren voor €35,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Drouwenermond.

Plaats een reactie