Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gasselternijveenschemond

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Gasselternijveenschemond? Op onze autobandenvergelijker vind je de beste leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast tref je hier handige informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Gasselternijveenschemond inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Nexen bestel je al vanaf €335. B-merken als Conti koop je al vanaf €185 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Gasselternijveenschemond

Banden wisselen in Gasselternijveenschemond

De bandenwissel bij een autobedrijf in Gasselternijveenschemond is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Gasselternijveenschemond maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gasselternijveenschemond.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Gasselternijveenschemond

Direct en goedkoop banden vervangen in Gasselternijveenschemond? In de onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de buurt (provincie Drenthe). Deze bandenservices zijn opgeleid voor repareren, balanceren, (de)monteren, wisselen, trimmen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je ook montagepartners in Gasselternijveen, Nieuwediep, Gieterveen, Donderen en Bunne.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gasselternijveenschemond

Goedkope autobanden Gasselternijveenschemond

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 classificaties:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijzen
1. TopsegmentGrote motorGrootverbruikerAgressief188
2. UitstekendDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€107
3. BasisBoodschappenautoKleingebruikerBeheerst€68

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de bijgaande tabel bieden we je toonaangevende online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Gasselternijveenschemond hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Winterbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Gasselternijveenschemond monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Lager geluidsniveau.

Voordelig winterbanden wisselen Gasselternijveenschemond

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Aanbevolen van oktober tot en met maart.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Gasselternijveenschemond kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook handige informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSoortAfmetingPrestatieTarief
Michelinprimacy 4205/55 R1694H€95
Continentalecocontact 6175/55 R1577T€77
Vredesteinsnowtrac 5205/65 R1594T€89
Bridgestonemag mopus l3013/0 R1745P€71
Goodyearefficientgrip performance uhp215/55 R1794W€117
Dunlopwinter response-2185/60 R1588T€72
Pirellicinturato all season plus215/45 R1690W€112
Hankookk120xl225/45 R1996Y€139
Kumhops71 xl205/50 R1793Y€75
Uniroyalms-plus 77175/80 R1488T€59
Nexennfera su1235/40 R1895Y€86
Firestoneroadhawk205/50 R1687W€86
Superiasa37255/45 R19104Y€60
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxismecotra me3155/65 R1373T€55
Toyos954s xl275/45 R20110V€169
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende onderdelen die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 70 R15 – 107S.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 70%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 107 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 975 kilogram.
 • De afsluitende letter (S) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Gasselternijveenschemond.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in drie prijssegmenten: Koopjes, standaard en de a-merken. Welke categorie past bij jou wordt bepaald door het vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Headway of Silverstone.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Gasselternijveenschemond bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Gasselternijveenschemond: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Gasselternijveenschemond: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Gasselternijveenschemond.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Gasselternijveenschemond?
Bij een garage banden vervangen in Gasselternijveenschemond kost je zo’n €37,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Gasselternijveenschemond.

Plaats een reactie