Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bunne

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Bunne? Op dit portaal bieden wij populaire shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte tref je hier belangrijke informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Bunne inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €305. B-merken als Kormoran kosten gemiddeld zo’n €225 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Bunne

Banden wisselen in Bunne

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Bunne is belangrijk. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar rijden we op de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Tevens vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Bunne heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bunne.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €67,50.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Banden garages in Bunne

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Bunne? In het onderstaande schema tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages zijn opgeleid voor repareren, (de)monteren, balanceren, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je tevens montagebedrijven in Winde, Yde, De Punt, Ubbena en Zeijen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bunne

Goedkope autobanden Bunne

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)WegcontactKosten
1. A-segmentGroot vermogen50.000+ Driftig€186
2. GoedNormale autoGemiddeldGewoon€102
3. VoordeligKleine auto’sWeinig kilometersBeheerst€65

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de volgende tabel vergelijken wij professionele aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Bunne hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Oude banden inruilen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Bunne monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Bunne

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Bunne kopen? In het onderstaande schema vind je de huidige prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4suv255/55 R19111Y€156
Continentalcontipremiumcontact 2235/60 R17102Y€142
Vredesteinultrac satin205/50 R1687W€146
Bridgestonebattlax sc r140/70 R1468S€73
Goodyearefficientgrip suv225/60 R1799H€128
Dunlopsp winter sport 4d195/65 R1692H€122
Pirellip-zero (pz4)275/40 R21107Y€206
Hankookwinter icept evo2 w320245/45 R1799V€133
Kumhoecsta ps31275/40 R1899W€201
Uniroyalms-plus 77165/60 R1475T€68
Nexenwinguard wt1195/80 R14106/104R€73
Firestoneroadhawk205/60 R1591V€82
Superiasnow hp185/60 R1482H€38
Savaeskimo s3+175/65 R1482T€57
Maxxispremitra 5 hp5215/50 R1892V€91
Toyos943205/60 R1692H€74
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Tynaarlo).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke onderdelen die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 285 / 35 R22 – 106V.

 • 285 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 22 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 22 inch).
 • 106 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 950 kilogram.
 • De laatste waarde (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Bunne.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in diverse prijssegmenten: Prima, middenklassen en de hoogste klasse. Welk product voor jou ideaal is heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Peugeot 108) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Imperial en Viatti.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Bunne bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Bunne: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Bunne: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €167,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Bunne.

Wat kost autobanden wisselen in Bunne?
Op korte termijn banden vervangen in Bunne kan al vanaf €55,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Bunne.

Plaats een reactie