Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Opeinde

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Opeinde? Op deze pagina vind je onder andere populaire webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier aanvullende info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Opeinde inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Pirelli scoor je al vanaf €310. B-merken als Haida zijn al te koop vanaf €190 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Opeinde

Banden wisselen in Opeinde

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Opeinde is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Opeinde maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Opeinde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €65,00.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Opeinde

In no-time en goedkoop banden vervangen in Opeinde? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, sipen, wisselen, balanceren, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je ook andere montageservices in Nijega, De Veenhoop, Smalle Ee, De Wilgen en Boornbergum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-opeinde

Goedkope autobanden Opeinde

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. Hoogste klasseZware auto’s50.000+ Dynamisch188
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldGemiddeld€112
3. BasisKleine stadsauto< 15.000Simpel €79

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig goede internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Opeinde hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Opeinde monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Opeinde

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Opeinde kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook meer informatie over: Run-on-flat banden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4s235/40 R2096Y€250
Continentalpremiumcontact 6235/50 R1999W€222
Vredesteinwintrac pro235/55 R1799H€118
Bridgestonevettura225/40 R1892H€215
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/35 R1887W€187
Dunlopsp winter sport 3d245/45 R18100V€184
Pirellicinturato p7 all season225/45 R1791H€138
Hankookventus prime2 k115255/50 R18109W€157
Kumhokl33225/55 R1898V€106
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl235/60 R18107V€118
Nexenn blue hd plus175/65 R1482T€50
Firestonewinterhawk 3195/55 R1585H€70
Superiabluewin225/55 R1699H€50
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxisma-las all season215/70 R15109R€116
Toyosnowprox s953195/50 R1582H€68
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Smallingerland).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 265 / 45 R21 – 104W.

 • 265 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 21 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 21 inch).
 • 104 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Opeinde.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijssegmenten: Voordeel, medium en topkwaliteit. Welke klasse aan te raden is voor jou hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Citroën C1) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Evergreen en Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Firestone zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Opeinde bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Opeinde: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Opeinde: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €165,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Opeinde.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Opeinde?
Vakkundig banden vervangen in Opeinde regel je al voor €40,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Opeinde.

Plaats een reactie