Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Wilgen

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in De Wilgen? Op deze pagina tref je de grote shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte bieden wij belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in De Wilgen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van populaire merken zoals Pirelli bestel je al vanaf €305. B-merken als Kormoran kan je al krijgen vanaf €200 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in De Wilgen

Banden wisselen in De Wilgen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in De Wilgen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt dit om wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in De Wilgen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Wilgen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf weet ook of het profiel nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €87,50.

Informatie over banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in De Wilgen

Snel en voordelig banden vervangen in De Wilgen? In de tabel in het volgende blok vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, trimmen, sipen, repareren, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je regionale montage-garages in Boornbergum, Kortehemmen, Drachten-Azeven, Drachten en Wânswert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-wilgen

Goedkope autobanden De Wilgen

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

CategorieType autoKilometersRijstijlTarief
1. Hoogste klasseVeel powerVeel kilometersDruk184
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€112
3. VoordeligStadsautootjeKleingebruikerBeheerst€71

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel doorzoek je toonaangevende aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in De Wilgen hebben. Via deze website zoek je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in De Wilgen monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden laten wisselen De Wilgen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in De Wilgen kopen? In de volgende tabel beiden wij de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4suv295/35 R21107Y€234
Continentalecocontact 6175/65 R1482T€59
Vredesteincomtrac 2215/65 R16109T€118
Bridgestonevettura195/65 R1595T€82
Goodyearefficientgrip compact195/65 R1591T€63
Dunlopd407240/40 R1879V€254
Pirelliwinter sottozero 3245/45 R19102V€188
Hankookw320 xl245/40 R1998V€206
Kumhokl21225/65 R17102H€103
Uniroyalrainexpert 3205/65 R1594H€76
Nexenwinguard sport 2 xl255/35 R1996V€120
Firestonehp235/60 R16100H€76
Superiaecoblue215/50 R1795W€49
Savaeskimo s3+ ms175/65 R1588T€64
Maxxisma-pw xl225/60 R17103V€120
Toyos954s xl265/40 R21105V€204
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Smallingerland).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere aspecten die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 245 / 45 R21 – 104Y.

 • 245 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 45 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 21 geeft de velgmaat weer (hier dus 21 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 300 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden De Wilgen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in drie prijsklassen: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welk segment voor jou ideaal is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Toyo op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gremax & Radar.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in De Wilgen bestellen, en regel je snel 30% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in De Wilgen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden De Wilgen: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag De Wilgen.

Wat kost autobanden wisselen in De Wilgen?
Professioneel banden vervangen in De Wilgen is al mogelijk vanaf €40,00 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in De Wilgen.

Plaats een reactie