Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Boornbergum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Boornbergum? Op dit portaal ontdek je toonaangevende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens lees je hier nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Boornbergum inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €43,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Vredestein zijn er al vanaf €320. Budgetmerken als Ep kan je al krijgen vanaf €205 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Boornbergum

Banden wisselen in Boornbergum

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Boornbergum is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Boornbergum heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Boornbergum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €87,50.

Informatie over autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Boornbergum

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Boornbergum? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vind je plaatselijke montagepartners in Kortehemmen, Drachten-Azeven, Drachten, Wânswert en Jislum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-boornbergum

Goedkope autobanden Boornbergum

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 klassen:

SegmentAutoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. A-segmentGroot vermogenVanaf 40.000Energiek182
2. PopulairNormale autoRond 30.000Gewoon€100
3. GoedkoopsteKleine stadsautoWeinig gebruikSimpel €62

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna doorzoek je de beste aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Boornbergum hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Boornbergum monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Minder geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Boornbergum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Zweden, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Boornbergum kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de prijsindicaties van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4suv255/60 R18112W€149
Continentalcontisportcontact 5p fr225/40 R1993Y€205
Vredesteinsprint classic185/70 R1589W€206
Bridgestonevettura225/45 R1794H€144
Goodyearefficientgrip compact175/70 R1382T€63
Dunlopqualifier 2180/55 R1773W€111
Pirelliscorpion all terrain plus255/60 R18112H€160
Hankookwinter icept evo2 w320225/60 R1698H€92
Kumhokh27xl185/55 R1586H€51
Uniroyalrainexpert 3155/80 R1379T€46
Nexennfera su1 xl225/30 R2085Y€153
Firestonedest.hp235/65 R17104H€98
Superiaecoblue275/55 R20117V€73
Savatrenta m+s215/65 R16106T€140
Maxxisma-las all season195/70 R15104R€87
Toyos954s xl225/60 R18104H€109
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Smallingerland).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar details waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 245 / 45 R21 – 104W.

 • 245 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 45 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 21 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 21 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. betekent snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Boornbergum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in diverse prijscategorieën: Voordelig, standaard en premium. Welk segment jij moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Continental of Toyo op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Compass of Riken.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Boornbergum bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Boornbergum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Boornbergum: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Boornbergum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Boornbergum?
Bij een garage banden vervangen in Boornbergum kan al vanaf €32,50 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €99,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Boornbergum.

Plaats een reactie