Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westervoort

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Westervoort? Op onze autobandenvergelijker ontdek je gerenommeerde webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en servicepunten voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Westervoort inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de betere merken als Pirelli zijn al te koop vanaf €310. B-merken als Accelera scoor je al vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Westervoort

Banden wisselen in Westervoort

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Westervoort is essentieel. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar gaat de winterband erop en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Bovendien vraagt dit om wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Westervoort is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westervoort.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel nog op orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €79,99.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Westervoort

Direct en goedkoop banden vervangen in Westervoort? In het onderstaande schema tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij repareren, sipen, trimmen, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vind je tevens montagepartners in Duiven, Zevenaar, Renkum, Arnhem en Ede.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westervoort

Goedkope autobanden Westervoort

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 groepen:

CategorieAutoKM (jaarlijks)WegcontactTarief
1. PremiumGroot vermogenGrootverbruikerPittig195
2. StandaardGemiddelde autoRond de 25.000Herkenbaar€102
3. InstapKleine stadsauto< 15.000Kalm€78

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je professionele online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Westervoort hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook extra informatie over: Veilig autorijden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Westervoort monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Westervoort

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Italië, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Westervoort kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSerieFormaatKenmerkTarief
Michelincity grip110/80 R1459S€70
Continentalcrosscontact lx sport245/60 R18105H€156
Vredesteinsportrac 5205/60 R1591H€76
Bridgestoneexedra l309100/90 R1755S€88
Goodyearug performance gen-1255/40 R19100V€166
Dunlopsport maxx rt 2215/45 R1791Y€93
Pirelliscorpion verde all season235/60 R18103V€167
Hankookk425195/65 R1591T€62
Kumhowp71 xl275/40 R19105V€121
Uniroyalrainexpert 3 xl215/60 R1699V€92
Nexenro-ct8215/70 R15109S€93
Firestoneroadhawk255/50 R20109Y€184
Superiaecoblue 4s155/65 R1373T€48
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisvansmart snow wl2235/65 R16115R€111
Toyoproxes cf2 suv235/55 R18100V€103
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Westervoort).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal details waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 175 / 70 R13 – 82 T.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 beschrijft de velgmaat (in dit geval 13 inch).
 • 82 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 475 kilogram.
 • De laatste letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Westervoort.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden kan je kopen in drie prijssegmenten: Goedkoopste, gemiddeld en de a-merken. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Suzuki Celerio) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Best & Seiberling.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Nexen zijn vrij duur. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Westervoort bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Westervoort: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Westervoort: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Westervoort.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Westervoort?
Bij een garage banden vervangen in Westervoort regel je al voor €50,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de status van het profiel. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Westervoort.

Plaats een reactie