Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Egmond aan den Hoef

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Egmond aan den Hoef? Op www.autobandenspot.nl bieden wij erkende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder verstrekken wij belangrijke informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Egmond aan den Hoef inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €45,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Toyo scoor je al vanaf €350. Budgetmerken als Blacklion zijn al te koop vanaf €180 voor een hele set.

Banden wisselen in Egmond aan den Hoef

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Egmond aan den Hoef is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Egmond aan den Hoef maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Egmond aan den Hoef.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €82,50.

Wanneer autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Egmond aan den Hoef

Direct en goedkoop banden vervangen in Egmond aan den Hoef? In de tabel in het volgende blok bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, sipen, (de)monteren, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je evenzeer montage-experts in Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen, Groet en Schoorl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-egmond-aan-den-hoef

Goedkope autobanden Egmond aan den Hoef

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

ClassificatieType autoKilometersRij-kenmerkKostprijs
1. A-merkSportwagen50.000+ Pittig197
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmGemiddeld€101
3. BudgetLichte auto’sKleingebruikerEenvoudig€66

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna bieden we je professionele webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Egmond aan den Hoef hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Beste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Egmond aan den Hoef monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Egmond aan den Hoef

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Luxemburg, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Egmond aan den Hoef kopen? In de onderstaande tabel vind je de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieFormaatKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4215/40 R1787Y€134
Continentalcontiecocontact 5205/55 R1791W€120
Vredesteinsnowtrac 5195/60 R1588T€64
Bridgestoneturanza205/55 R1791W€126
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/45 R18100Y€177
Dunloptt 900 f gp100/80 R1448P€104
Pirelliscorpion atr325/55 R22116H€285
Hankookdynapro mt rt03265/70 R17121Q€142
Kumhohp 91 xl275/45 R19108Y€126
Uniroyalms-plus 77 suv xl235/55 R17103V€134
Nexenn fera ru1265/50 R19110Y€122
Firestonefirehawk215/50 R1795W€103
Superiasnow hp235/50 R18101V€56
Savaeskimo s3+175/65 R1482T€57
Maxxisap2 all season195/50 R1586V€58
Toyont421a225/60 R17103V€123
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bergen Noord-Holland).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende dingen die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 145 / 80 R13 – 79 T.

 • 145 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 13 inch).
 • 79 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 437kg.
 • De laatste waarde (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Egmond aan den Hoef.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in 3 prijscategorieën: Voordeel, medium en het topsegment. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van je auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Toyo als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Ep Tyre & Marshal.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Hankook zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Egmond aan den Hoef bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Egmond aan den Hoef: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Egmond aan den Hoef: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €137,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Egmond aan den Hoef.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Egmond aan den Hoef?
Professioneel banden vervangen in Egmond aan den Hoef wordt al gedaan voor €37,50 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Egmond aan den Hoef.

Plaats een reactie