Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rottevalle

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Rottevalle? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de grote webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder bekijk je hier handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Rottevalle inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van de betere merken als Toyo kosten ongeveer €330. B-merken als Falken kosten gemiddeld zo’n €190 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Rottevalle

Banden wisselen in Rottevalle

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rottevalle is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rottevalle is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rottevalle.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Wanneer autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Rottevalle

In no-time en goedkoop banden vervangen in Rottevalle? In het overzicht hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, repareren, sipen, wisselen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je evenzeer montage-garages in De Tike, Opeinde, Nijega, De Veenhoop en Smalle Ee.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rottevalle

Goedkope autobanden Rottevalle

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKilometrageRijstijlKosten
1. Hoogste klasseSportwagenVeel kilometersAgressief182
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Herkenbaar€117
3. InstapKleine auto’s< 15.000Rustig€71

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de bijgaande tabel vergelijken wij toonaangevende online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Rottevalle hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook extra informatie over: Veilig autorijden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Rottevalle monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Rottevalle

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie in de winterse periodes.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Rottevalle kopen? In de onderstaande tabel vind je de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook extra informatie over: Banden kiezen.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinlattitude sport 3235/60 R18103V€164
Continentalcontisportcontact 5225/40 R1993Y€176
Vredesteinwintrac ice spiked205/55 R1694T€112
Bridgestoneblizzak235/55 R1799H€208
Goodyeareagle sport all season xl265/40 R20104H€162
Dunlopgrandtrek winter m3265/55 R19109H€143
Pirellip-zero (pz4)265/45 R19105Y€155
Hankookkinergy eco k425195/55 R1687V€73
Kumhokc53215/70 R15109T€99
Uniroyalrainexpert 3165/60 R1475T€59
Nexenn fera su1195/65 R1591H€63
Firestonew.hawk3 xl laml205/55 R1694V€101
Superiabluewin225/65 R16112R€58
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxisma967 trailerm185/80 R14104N€75
Toyoproxes cf2175/65 R1482H€51
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Smallingerland).

Welke bandenmaat zoek je?

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar details die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 275 / 35 R22 – 104V.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 22 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 22 inch).
 • 104 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Rottevalle.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijsgroepen: Budget, medium en topkwaliteit. Welke categorie past bij jou hangt met name af van het gewicht van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Continental of Superia op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Fribo of Viking.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Rottevalle bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Rottevalle: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Rottevalle: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Rottevalle.

Wat kost autobanden wisselen in Rottevalle?
Door een vakman banden vervangen in Rottevalle kost je zo’n €47,50 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Rottevalle.

Plaats een reactie