Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Smalle Ee

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Smalle Ee? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met populaire online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte lees je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Smalle Ee incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €44,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Toyo zijn al te koop vanaf €330. Budgetmerken als Haida kan je al krijgen vanaf €195 voor een complete set.

Banden wisselen in Smalle Ee

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Smalle Ee is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Smalle Ee heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Smalle Ee.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Smalle Ee

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Smalle Ee? In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, sipen, uitlijnen, balanceren, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website check je ook montagebedrijven in De Wilgen, Boornbergum, Kortehemmen, Drachten-Azeven en Drachten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-smalle-ee

Goedkope autobanden Smalle Ee

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. A-merkSportwagenVanaf 40.000Energiek€183
2. PopulairGemiddelde autoTot 30.000 kmGewoon€100
3. VoordeelKleine autootjesKleingebruikerLog€61

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig professionele online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Smalle Ee hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Smalle Ee monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Smalle Ee

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Smalle Ee kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Banden in de zomer.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinprimacy 4225/50 R1692W€139
Continentalcrosscontact atr215/80 R15112S€115
Vredesteinwintrac pro275/40 R19105W€225
Bridgestoneblizzak245/50 R19105V€179
Goodyeareagle f1 asymmetric 3255/45 R19104Y€169
Dunlopd404170/80 R1577S€142
Pirellidiablo rosso corsa ii180/60 R1775W€168
Hankookwinter icept evo2 w320225/55 R1699H€94
Kumhokc53205/65 R16102/100T€91
Uniroyalrainexpert 3185/65 R1588H€58
Nexenwinguard snow g wh2 xl (tl)165/65 R1377T€42
Firestonehp235/65 R17104V€159
Superiaecoblue 4s175/70 R1488T€52
Savaeskimo hp 2225/55 R1695H€91
Maxxisat771 owl215/70 R16100T€140
Toyoproxes cf2 xl205/55 R1795V€84
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Smallingerland).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op op de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 45 R21 – 104T.

 • 265 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 21 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 21 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Smalle Ee.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsgroepen: Goedkoopste, middenklassen en de hoogste klasse. Welke soort je moet kiezen hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Delinte en Tomket.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Hankook zijn best kostbaar. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Smalle Ee bestellen, en krijg je wel 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Smalle Ee: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Smalle Ee: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Smalle Ee.

Wat kost autobanden wisselen in Smalle Ee?
Op locatie banden vervangen in Smalle Ee laat je al uitvoeren voor €50,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profieldiepte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Smalle Ee.

Plaats een reactie