Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Smallingerland

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Smallingerland? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende webshops in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Als laatste bekijk je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Smallingerland inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €43,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Superia scoor je al vanaf €320. Budgetmerken als Formula kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Smallingerland

Banden wisselen in Smallingerland

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Smallingerland is belangrijk. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Ook vergt het flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Smallingerland scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Smallingerland.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice weet ook of het profiel nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €90,00.

Informatie over banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Smallingerland

Vlug en voordelig banden vervangen in Smallingerland? In de tabel hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij repareren, trimmen, sipen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je evenzeer montage-specialisten in Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Leeuwarden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-smallingerland

Goedkope autobanden Smallingerland

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

ClassificatieAutoKm p/jaarWegliggingTarief
1. A-segmentGroot vermogenVanaf 50.000Agressief190
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€118
3. BasisKleine autootjesBeperkt gebruikVoorspelbaar€70

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder bieden we je goede online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Smallingerland hebben. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Smallingerland monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af dankzij de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Smallingerland

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Noorwegen, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij gladheid of vorst.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Smallingerland kopen? In het overzicht hierna tref je de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker vind je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot alpin pa4225/45 R1895V€148
Continentalcontisportcontact 2295/30 R1894Y€260
Vredesteinsportrac 5195/65 R1591H€51
Bridgestonedueler285/45 R22HH€250
Goodyearvector 4seasons165/70 R1489R€107
Dunlopelite 390/90 R2154H€148
Pirellipzero295/35 R19104Y€299
Hankookwinter icept rs2 w452185/60 R1584T€54
Kumhokc53215/70 R16108T€110
Uniroyalall season expert 2185/70 R1488T€64
Nexenwinguard_wt1195/80 R15106P€74
Firestoneroadhawk205/60 R1591H€67
Superiabluewin hp185/60 R1588T€39
Savatrenta 2215/70 R15109S€93
Maxxisap2 all season175/80 R1488T€55
Toyoopen c. a/t+175/80 R1691S€83
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Smallingerland).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse onderwerpen die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 175 / 65 R15 – 84T.

 • 175 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 65%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 84 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 500kg.
 • De laatste letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 190 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Smallingerland.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in velerlei prijssegmenten: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gerutti & Torque.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Maxxis zijn best kostbaar. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Smallingerland bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Smallingerland: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Smallingerland: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Smallingerland.

Wat kost autobanden wisselen in Smallingerland?
Door een vakman banden vervangen in Smallingerland is al mogelijk vanaf €40,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Smallingerland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie