Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoogeloon

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hoogeloon? Op deze pagina tref je populaire webwinkels in goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoogeloon inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Michelin kan je al krijgen vanaf €300. Budgetmerken als Bf Goodrich scoor je al vanaf €230 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Hoogeloon

Banden wisselen in Hoogeloon

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hoogeloon is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hoogeloon maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoogeloon.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €74,99.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Hoogeloon

Vlug en voordelig banden vervangen in Hoogeloon? In het onderstaande schema vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, wisselen, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je plaatselijke montagepartners in Hapert, Duizel, Steensel, Wintelre en Vessem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoogeloon

Goedkope autobanden Hoogeloon

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentAutoKilometrageRij-kenmerkKosten
1. A-segmentZware auto’sVeel kilometersPittig195
2. MiddenklasseGemiddelde autoGemiddeldNormaal€119
3. GoedkoopsteKleine autootjesMinder dan 15.000Kalm€60

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel doorzoek je toonaangevende webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hoogeloon hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: Autoband aflezen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Hoogeloon monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Hoogeloon

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste keuze bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Hoogeloon kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook extra informatie over: Zomerbanden.

MerkTypeGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot activ120/90 R1865V€99
Continentalcontisportcontact 5p225/45 R1895Y€141
Vredesteinsnowtrac 5165/65 R1479T€60
Bridgestonepotenza275/35 R1895Y€176
Goodyearvector 4seasons cargo195/75 R16107S€92
Dunlopsp winter sport 4d205/55 R1691H€81
Pirellipzero255/40 R20101Y€211
Hankookwinter rw06215/75 R16113R€96
Kumhoecsta ps31215/60 R1695V€75
Uniroyalrainexpert 3175/70 R1484T€59
Nexenn fera ru1255/55 R18109Y€112
Firestonewinter hawk165/70 R1379T€66
Superiaecoblue 4s225/55 R1699V€53
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxisap2 all season175/70 R1488T€48
Toyoproxes r 36b225/55 R1999V€109
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bladel).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke onderdelen die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 80 R16 – 93V.

 • 185 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 80%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 93 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 650 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hoogeloon.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijssegmenten: Voordeel, middenklassen en topklasse. Welk model je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Goodyear of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Hyundai i10) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gremax en Toledo.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Hoogeloon bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Hoogeloon: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Hoogeloon: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Hoogeloon.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hoogeloon?
Professioneel banden vervangen in Hoogeloon wordt al gedaan voor €32,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hoogeloon.

Plaats een reactie