Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hengelo

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Hengelo? Op deze website tref je de meest populaire shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Verder vind je hier handige informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hengelo inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Continental bestel je al vanaf €340. B-merken als Eptyres koop je al vanaf €190 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Hengelo

Banden wisselen in Hengelo

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hengelo is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en rond maart / april gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Bovendien eist dit behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hengelo ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hengelo.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Hengelo

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Hengelo? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren, wisselen, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vind je eveneens montagepartners in Vorden, Laren, Barchem, Wichmond en Vierakker.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hengelo

Goedkope autobanden Hengelo

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Advies: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 segmenten:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)RijgedragKosten
1. TopsegmentGrote motorGrootverbruikerAgressief194
2. PopulairDoorsnee autoDagelijks gebruikHerkenbaar€111
3. BasisStadsautootjeBeperkt gebruikStatisch€70

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig de beste online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Hengelo hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook handige informatie over: Veilig autorijden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hengelo monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Hengelo

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Hengelo kopen? In het onderstaande schema vind je de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker ontdek je ook meer informatie over: Banden kiezen.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinlatitude alpin235/70 R16106T€148
Continentalcontiecocontact 5225/55 R1797W€132
Vredesteinwintrac pro245/50 R18104V€156
Bridgestoneturanza225/40 R1892Y€129
Goodyeareagle f1 asymmetric 2265/30 R1993Y€146
Dunlopd40890/90 R1952H€189
Pirellipzero265/35 R2099Y€230
Hankookradial dl10 e-cube295/80 R23152M€413
Kumhohs51195/55 R1585V€111
Uniroyalms-plus 77235/45 R1794H€112
Nexenn fera su1 xl215/50 R1795V€73
Firestonewinterhawk 3185/65 R1588T€51
Superiasa37255/40 R19100Y€64
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxisue-168155/70 R12104N€66
Toyoopen c. a/t+ xl245/70 R17114H€119
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bronckhorst).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere specificaties die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 70 R15 – 98 H.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 98 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 750 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Hengelo.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in drie prijsklassen: Instap, uitstekend en de hoogste klasse. Welk type jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kleber of Tomket.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hengelo bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hengelo: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Hengelo: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €132,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hengelo.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hengelo?
Bij een garage banden vervangen in Hengelo is al mogelijk vanaf €37,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hengelo.

Plaats een reactie