Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vorden

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Vorden? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de beste leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook bieden wij handige informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Vorden inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €35,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van toonaangevende merken als Hankook scoor je al vanaf €325. B-merken als Z-Tyre kosten ongeveer €215 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Vorden

Banden wisselen in Vorden

De bandenwissel bij een autobedrijf in Vorden is erg belangrijk. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is best een complexe klus. Daarbij vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Vorden is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vorden.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €87,50.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Vorden

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Vorden? In het onderstaande schema tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Gelderland). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, balanceren, trimmen, repareren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je ook andere montagepunten in Laren, Barchem, Wichmond, Vierakker en Warnsveld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vorden

Goedkope autobanden Vorden

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. Hoogste klasseZware wagensVanaf 50.000Agressief€183
2. UitstekendNormale autoRond 30.000Normaal€117
3. VoordeligKleine auto’sWeinig gebruikLog€77

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je goede online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Vorden hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Banden voor de motor

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Vorden monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Vorden

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Vorden kopen? In de tabel hieronder tref je de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Bandenindex.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport ps2295/35 R1899Y€281
Continentalcontiwintercontact ts 850195/60 R1486T€182
Vredesteinwintrac pro255/40 R19100V€164
Bridgestoneturanza205/45 R1784V€103
Goodyeareagle f1 asymmetric 2255/40 R20101Y€192
Dunlopsport maxx rt225/40 R1993Y€177
Pirellipzero295/30 R19100Y€246
Hankookwinter icept rs w442155/80 R1379T€49
Kumhoecsta hs51185/50 R1681V€119
Uniroyalms+77205/50 R1793H€97
Nexenwinguard wt1185/80 R14102R€69
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1794V€92
Superiasa37255/40 R1899Y€60
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxiswp-05 arctictrekk215/55 R1697H€120
Toyoproxes cf2 xl215/60 R1699H€76
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Bronckhorst).

Zoek jouw bandenmaat

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel specificaties die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 70 R15 – 98H.

 • 215 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 98 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 750kg.
 • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Vorden.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijscategorieën: Voordelig, gemiddeld en de hoogste klasse. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Vredestein of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Blacklion en Ovation.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Vorden bestellen, en krijg je zomaar 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Vorden: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Vorden: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Vorden.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Vorden?
Op korte termijn banden vervangen in Vorden regel je al voor €47,50 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Vorden.

Plaats een reactie