Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bronckhorst

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Bronckhorst? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij landelijke webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Bronckhorst inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Continental koop je al vanaf €325. B-merken als Antares zijn al te koop vanaf €225 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Bronckhorst

Banden wisselen in Bronckhorst

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Bronckhorst is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Verder vraagt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Bronckhorst maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bronckhorst.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage analyseert ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €90,00.

Wat is autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Bronckhorst

Vlug en goedkoop banden vervangen in Bronckhorst? In het onderstaande schema verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, sipen, uitlijnen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je daarnaast ook montage-specialisten in Zutphen, Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bronckhorst

Goedkope autobanden Bronckhorst

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

KlasseType autoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. TopsegmentKrachtige autoGrootverbruikerDruk185
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Gemiddeld€117
3. BasisKleine autootjesBeperkt gebruikEenvoudig€67

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je betrouwbare online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Bronckhorst hebben. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Autoverzekering

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Bronckhorst monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Bronckhorst

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Bronckhorst kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de standaard prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Bandenlabel.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinalpin a4225/50 R1794H€153
Continentalallseasoncontact205/55 R1694V€83
Vredesteinultrac vorti265/35 R1998Y€138
Bridgestonepotenza245/40 R1893Y€132
Goodyearf1 asym2 xl fp215/45 R1893YZ€130
Dunlopwinter sport 5 suv215/60 R1796H€114
Pirelliscorpion zero all season245/45 R20103W€187
Hankookkinergy 4s h740225/60 R1799H€136
Kumhowp51185/55 R1480T€52
Uniroyalall season expert 2 xl185/60 R1588H€67
Nexenro-rh5235/65 R16103T€87
Firestonemseason 2 xl215/60 R17100V€127
Superiabluewin245/40 R1897V€54
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxisvansmart a/s al2195/75 R16107R€76
Toyoopen country a/t+215/60 R1796V€99
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Bronckhorst).

Zoek jouw bandenmaat

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke zaken die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 155 / 80 R15 – 82S.

 • 155 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 82 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 475 kilogram.
 • De laatste letter (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Bronckhorst.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden verdelen we onder in drie prijsklassen: Voordelig, goed en het topsegment. Welk type voor jou ideaal is heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Peugeot 108) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Bkt & Taurus.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Pirelli zijn best kostbaar. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Bronckhorst bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Bronckhorst: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Bronckhorst: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €135,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Bronckhorst.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Bronckhorst?
Vakkundig banden vervangen in Bronckhorst regel je al voor €55,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Bronckhorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie