Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Broek op Langedijk

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Broek op Langedijk? Op deze pagina vind je onder andere toonaangevende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop lees je hier belangrijke informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Broek op Langedijk inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €40,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Nexen zijn er al vanaf €345. budgetmerken als Event scoor je al vanaf €195 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Broek op Langedijk

Banden wisselen in Broek op Langedijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Broek op Langedijk is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar rijden we op de winterband en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is best een complexe klus. Bovendien vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Broek op Langedijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Broek op Langedijk.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Broek op Langedijk

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Broek op Langedijk? In het onderstaande schema bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, repareren, sipen, wisselen, trimmen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vind je regionale montage-specialisten in Aartswoud, Hoogwoud, Spanbroek, Obdam en Hensbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-broek-op-langedijk

Goedkope autobanden Broek op Langedijk

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 klassen:

SegmentType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. TopklasseKrachtige autoGrootverbruikerDynamisch184
2. MiddenklasseGemiddelde autoGemiddeldGemiddeld€113
3. VoordeelKleine auto’s< 15.000Log€70

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je de beste online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Broek op Langedijk hebben. Via deze website tref je ook meer informatie over: Banden kiezen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Broek op Langedijk monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Broek op Langedijk

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie vanaf eind oktober tot begin april.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Broek op Langedijk kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinx-ice xi3175/70 R1488T€122
Continentalallseasoncontact205/60 R1696H€100
Vredesteinultrac satin225/40 R1892Y€75
Bridgestoneturanza205/55 R1691W€91
Goodyeareagle f1 asymmetric285/40 R19103Y€143
Dunlopsp sport maxx gt255/35 R2097Y€179
Pirelliangel scooter110/70 R1247P€57
Hankookkinergy eco k425195/65 R1591T€78
Kumhops71 xl205/40 R1784Y€80
Uniroyalms-plus 77175/65 R1584T€54
Nexennblue 4 season165/60 R1475H€55
Firestonemultihawk185/60 R1482H€76
Superiaecoblue 4s185/60 R1588H€54
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxisap2 all season195/45 R1684V€119
Toyos954 xl215/55 R1697H€83
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Langedijk).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 170 / 70 R16 – 75H.

 • 170 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 75 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 387 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Broek op Langedijk.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijsklassen: Prima, prijs-kwaliteit en premium. Welke categorie je moet kiezen hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Double Star of Taurus.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Hankook zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Broek op Langedijk bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Broek op Langedijk: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Broek op Langedijk: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €160,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Broek op Langedijk.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Broek op Langedijk?
Vakkundig banden vervangen in Broek op Langedijk wordt al gedaan voor €42,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Broek op Langedijk.

Plaats een reactie