Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Noord-Holland

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Provincie Noord-Holland? Op www.autobandenspot.nl bieden wij erkende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder lees je hier uitgebreide informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Noord-Holland incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Pirelli kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Debica zijn er al vanaf €205 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Provincie Noord-Holland

Banden wisselen in Provincie Noord-Holland

De bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Noord-Holland is belangrijk. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Noord-Holland ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Noord-Holland.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €87,50.

Banden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Beemster, Oostzaan, Zaanstad, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Goedkope autobanden Provincie Noord-Holland

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. TopsegmentSportauto50.000+ Energiek€198
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmModaal€108
3. VoordeelKleine autootjesWeinig gebruikLog€67

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Provincie Noord-Holland monteren bevordert de grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Provincie Noord-Holland

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%