Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Alkmaar

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Alkmaar? Op deze pagina tref je toonaangevende shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast vind je hier praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Alkmaar inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Michelin koop je al vanaf €310. B-merken als Insa Turbo bestel je al vanaf €185 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Alkmaar

Banden wisselen in Alkmaar

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Alkmaar is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Alkmaar heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Alkmaar.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage analyseert ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan al vanaf €70,00.

Wanneer banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Alkmaar

Direct en goedkoop banden vervangen in Alkmaar? In de tabel in het volgende blok vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, trimmen, repareren, balanceren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal check je daarnaast ook montagebedrijven in Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Langedijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-alkmaar

Goedkope autobanden Alkmaar

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-merkVeel trekkrachtVeel kilometersAgressief€195
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€111
3. EconomyKleine stadsauto< 15.000Rustig€72

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel vergelijken wij betrouwbare online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Alkmaar hebben. Via deze website lees je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Alkmaar monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Voordelig winterbanden wisselen Alkmaar

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Alkmaar kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook nuttige informatie over: Autobanden voor op reis.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelincrossclimate suv235/65 R17108W€145
Continentalcrosscontact uhp295/35 R21107Y€200
Vredesteincomtrac 2 winter215/70 R15109R€99
Bridgestoneturanza215/65 R1698H€92
Goodyearwrangler at adventure205/70 R15100T€97
Dunloproadsmart_iii160/60 R1567H€245
Pirellicinturato winter195/60 R1588T€74
Hankookwinter icept rs2 w452175/60 R1581H€65
Kumhops91 xl225/35 R1988Y€119
Uniroyalrainexpert 3165/60 R1475T€59
Nexenct8205/80 R16110S€84
Firestonevanhawk2215/70 R15109S€130
Superiaecoblue225/55 R18102V€58
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxisvettura205/60 R1696H€77
Toyoopen c.ht235/80 R17120S€98
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Alkmaar).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse onderdelen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 135 / 80 R15 – 72S.

 • 135 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hierbij dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 15 inch).
 • 72 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 355 kilogram.
 • De laatste letter (S) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Alkmaar.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in 3 prijsklassen: Economy, medium en het topsegment. Welke groep past bij jou is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Autogreen en Ovation.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Superia zijn vrij duur. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Alkmaar bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Alkmaar: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Alkmaar: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €155,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Alkmaar.

Wat kost autobanden wisselen in Alkmaar?
Op korte termijn banden vervangen in Alkmaar kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €82,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldikte. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Alkmaar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie