Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oterleek

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Oterleek? Op deze pagina ontdek je erkende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Let er op dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oterleek inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €40,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Michelin zijn er al vanaf €315. Budgetmerken als General kosten ongeveer €195 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Oterleek

Banden wisselen in Oterleek

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oterleek is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oterleek scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oterleek.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Banden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Oterleek

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Oterleek? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, trimmen, (de)monteren, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website vind je daarnaast ook montage-experts in Stompetoren, Sint Pancras, Koedijk, Oudorp en Den Hoorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oterleek

Goedkope autobanden Oterleek

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingKostprijs
1. A-merkKrachtige autoVeel kilometersDruk194
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Modaal€101
3. GoedkoopsteKleine auto’sMinder dan 15.000Zwaar€65

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je betrouwbare webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Oterleek hebben. Middels onze vergelijker lees je ook aanvullende info over: Band op de juiste spanning

Zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oterleek monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Oterleek

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of sneeuwval.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Oterleek kopen? In het overzicht hierna vind je de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 3225/40 R1892Y€112
Continentalpremiumcontact195/65 R1591H€60
Vredesteinsprint classic205/60 R1386V€133
Bridgestonepotenza245/35 R1892Y€166
Goodyearug-8205/55 R1691H€79
Dunlopscootsmart150/70 R1466S€70
Pirellip-zero (pz4)275/35 R21103Y€261
Hankookventus prime2 k115235/45 R1894W€158
Kumhokh27185/55 R1582H€52
Uniroyalrainsport 3235/55 R18100H€123
Nexenroadian541235/75 R16108H€135
Firestonewinterhawk 3185/55 R1582T€84
Superiasa37265/30 R1993Y€57
Savaeskimo hp 2215/55 R1693H€89
Maxxiswp-05 arctictrekk165/70 R1383T€46
Toyoproxes sport xl255/35 R1894Y€117
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Alkmaar).

Vind jouw perfecte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar onderwerpen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 170 / 60 R17 – 78H.

 • 170 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hierbij dus 60%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 78 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 425 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. betekent snelheden tot 210 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Oterleek.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in 3 prijsklassen: Koopjes, gemiddeld en topkwaliteit. Welk model jij moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Continental of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Volkswagen Up!) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Barum of Mirage.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Toyo zijn niet goedkoop. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Oterleek bestellen, en ontvang je tot 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Oterleek: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Oterleek: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Oterleek.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Oterleek?
Banden vervangen in Oterleek is al mogelijk vanaf €52,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldiepte. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Oterleek.

Plaats een reactie