Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stompetoren

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Stompetoren? Op dit portaal communiceren wij de grote webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier meer info over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Stompetoren inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Toyo zijn al te koop vanaf €315. B-merken als Goodrich kosten gemiddeld zo’n €180 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Stompetoren

Banden wisselen in Stompetoren

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Stompetoren is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Stompetoren ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stompetoren.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €87,50.

Autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Stompetoren

Rap en voordelig banden vervangen in Stompetoren? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices ondersteunen je bij repareren, sipen, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal zoek je evenzeer montageservices in Sint Pancras, Koedijk, Oudorp, Den Hoorn en De Koog.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stompetoren

Goedkope autobanden Stompetoren

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

CategorieType autoKilometersWegcontactPrijs
1. A-merkVeel vermogen50.000+ Agressief180
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€107
3. GoedkoopsteStadsautootjeWeinig gebruikSimpel €61

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel bieden we je erkende webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Stompetoren hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Stompetoren monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Stompetoren

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Stompetoren kopen? In de tabel hieronder beiden wij de standaard prijzen van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Best geteste autobanden.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinlatitude cross285/65 R17116H€197
Continentalcontisportcontact 5255/50 R21109Y€151
Vredesteinultrac vorti r295/25 R2095YY€236
Bridgestoneb-280185/65 R1486T€152
Goodyearvector 4seasons suv gen-2235/65 R17108V€147
Dunlopd404 f130/90 R1667S€132
Pirelliangel scooter130/60 R1360P€56
Hankookventus prime3 k125195/60 R1689H€80
Kumhokl7130/10 R15104Q€137
Uniroyalms-plus 77195/55 R1585H€73
Nexennblue 4 season195/65 R1591V€55
Firestonewinterhawk 3155/65 R1475T€62
Superiasa37255/35 R1996Y€60
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxiswp-05 arctictrekke215/60 R1699H€89
Toyoproxes sport xl235/40 R1895Y€101
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Alkmaar).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 45 R15 – 78W.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 45%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 78 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 425 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Stompetoren.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in 3 prijssegmenten: Voordeel, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk artikel voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Smart Forfour) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Star of Linglong.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Stompetoren bestellen, en profiteer je snel van 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Stompetoren: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Stompetoren: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Stompetoren.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Stompetoren?
Professioneel banden vervangen in Stompetoren kost je zo’n €52,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Stompetoren.

Plaats een reactie