Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Goeree-Overflakkee

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Goeree-Overflakkee? Op Autobandenspot.nl tref je de grote webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop tref je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Goeree-Overflakkee inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €45,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Goodyear kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Firemax scoor je al vanaf €190 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Goeree-Overflakkee

Banden wisselen in Goeree-Overflakkee

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Goeree-Overflakkee is erg belangrijk. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Goeree-Overflakkee maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Goeree-Overflakkee.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage checkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €69,99.

Informatie over banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Goeree-Overflakkee

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Goeree-Overflakkee? In de volgende tabel bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen, repareren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website zoek je daarnaast ook montagepartners in Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Albrandswaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-goeree-overflakkee

Goedkope autobanden Goeree-Overflakkee

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

KlasseType autoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. TopsegmentZware wagensVanaf 40.000Energiek183
2. MiddenklasseGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€116
3. EconomyBoodschappenautoMinder dan 15.000Kalm€69

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig goede aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Goeree-Overflakkee hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Beste autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Goeree-Overflakkee monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Goeree-Overflakkee

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Goeree-Overflakkee kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook extra informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelincrossclimate215/65 R17103V€215
Continentalconticrosscontact lxsport285/40 R22110Y€322
Vredesteinsnowtrac 5185/70 R1488T€88
Bridgestoneturanza235/40 R1996W€149
Goodyearduragrip185/65 R1588T€104
Dunloparrowmax streetsmart110/70 R1754H€98
Pirelliscorpion verde all season275/40 R21107V€190
Hankookwinter icept evo2 w320255/35 R2097W€194
Kumhowp71225/50 R1794H€85
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl205/80 R16104T€85
Nexennblue 4 season185/60 R1482T€46
Firestonedestination235/65 R17108V€114
Superiabluewin235/55 R19105H€67
Savaintensa uhp225/55 R1695W€91
Maxxishp-m3225/55 R1999V€112
Toyos954s xl255/65 R17114H€122
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Goeree-Overflakkee).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere factoren waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 90 / 90 R16 – 74V.

 • 90 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 90 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 90%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 74 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 375 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Goeree-Overflakkee.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden zijn er in 3 prijssegmenten: Economy, middenklassen en A-segment. Welk segment voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Volkswagen Up!) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Ep en Runderneuert Insaturbo.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Superia zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Goeree-Overflakkee bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Goeree-Overflakkee: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Goeree-Overflakkee: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Goeree-Overflakkee.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Goeree-Overflakkee?
Bij een garage banden vervangen in Goeree-Overflakkee laat je al uitvoeren voor €42,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €94,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Goeree-Overflakkee.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie