Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hellevoetsluis

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hellevoetsluis? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij toonaangevende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder tref je hier praktische info over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hellevoetsluis inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Sava zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Double Coin kosten ongeveer €200 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Hellevoetsluis

Banden wisselen in Hellevoetsluis

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hellevoetsluis is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vraagt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hellevoetsluis scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hellevoetsluis.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage bekijkt ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €89,99.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Hellevoetsluis

Rap en goedkoop banden vervangen in Hellevoetsluis? In de onderstaande tabel tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals repareren, sipen, wisselen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website check je regionale montage-garages in Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hellevoetsluis

Goedkope autobanden Hellevoetsluis

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieAutoKm p/jaarRijgedragPrijzen
1. KwaliteitVeel trekkrachtVeel kilometersDynamisch191
2. GoedNormale autoDagelijks gebruikGemiddeld€104
3. EconomyStadsautootjeKleingebruikerKalm€67

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je landelijke online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hellevoetsluis hebben. Op dit portaal tref je ook nuttige informatie over: Lekke band

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hellevoetsluis monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Hellevoetsluis

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij vorst of ijzel.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Hellevoetsluis kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Veilig autorijden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4s295/30 R20101Y€277
Continentalcrosscontact uhp285/45 R19107W€181
Vredesteinsnowtrac 5175/65 R1486T€55
Bridgestoneb_01110/90 R1051J€64
Goodyearefficientgrip cargo225/55 R17104H€122
Dunlopd408130/70 R1863H€180
Pirellip-zero (pz4)235/40 R1895W€119
Hankookkinergy eco 2 k435175/65 R1584T€57
Kumhops91xl265/40 R18101Y€173
Uniroyalrainexp.3195/70 R1491T€69
Nexenn fera su4205/50 R1687W€58
Firestonemultiseason175/70 R1484T€110
Superiaecobluevan215/65 R16109S€57
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxiscampro mac2215/70 R15109R€125
Toyocelsius xl215/55 R1798V€103
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hellevoetsluis).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 155 / 60 R15 – 74V.

 • 155 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in dit geval 15 inch).
 • 74 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 375 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Hellevoetsluis.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijssegmenten: Instap, goed en premium. Welke categorie aan te raden is voor jou hangt met name af van de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Fiat 500) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Windforce & Nordexx.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Maxxis zijn niet goedkoop. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Hellevoetsluis bestellen, en profiteer je snel van 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Hellevoetsluis: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hellevoetsluis: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hellevoetsluis.

Wat kost autobanden wisselen in Hellevoetsluis?
Vakkundig banden vervangen in Hellevoetsluis kost je zo’n €35,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hellevoetsluis.

Plaats een reactie