Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice IJlst

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in IJlst? Op dit portaal kan je aan de slag met landelijke webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder lees je hier aanvullende informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in IJlst incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Gtradial scoor je al vanaf €210 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in IJlst

Banden wisselen in IJlst

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in IJlst is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november nemen we de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in IJlst maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in IJlst.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen kost je ongeveer €87,50.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in IJlst

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in IJlst? In het onderstaande schema bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen, sipen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website tref je ook montagepartners in Sibrandabuorren, Dearsum, Lytsewierrum, Rien en Wiuwert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ijlst

Goedkope autobanden IJlst

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

KlasseAutoKm p/jaarRijstijlKosten
1. A-segmentGrote motor50.000+ Dynamisch180
2. StandaardGemiddelde autoGemiddeldHerkenbaar€118
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Log€78

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel vergelijken wij betrouwbare aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in IJlst hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook nuttige informatie over: 4 seizoenen banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in IJlst monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen IJlst

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in IJlst kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook meer informatie over: Banden voor de motor.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinalpin a3 el185/60 R1588T€130
Continentalwintercontact ts 860 s295/35 R21107V€253
Vredesteinsnow trac 5195/45 R1684H€82
Bridgestoneturanza205/50 R1789V€103
Goodyeareagle f1 asymmetric 2255/35 R1992Y€154
Dunlopsp quattromaxx255/35 R2097Y€182
Pirelliwinter sottozero 3245/40 R1897V€159
Hankookwinter icept evo2 w320275/45 R18107V€154
Kumhoportran kc53235/65 R16121R€162
Uniroyalms-plus 77195/65 R1591H€64
Nexenwing.snow g 3185/65 R1588T€53
Firestonevanhawk 2 winter195/65 R16104T€99
Superiaecoblue 4s215/60 R17100V€56
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxism8060 comp. yellow letters401/35 R17123L€382
Toyoobserve van205/75 R16113R€88
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke details die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 275 / 35 R20 – 102Y.

 • 275 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (hierbij dus 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 20 inch).
 • 102 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 850kg.
 • De afsluitende waarde (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden IJlst.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in diverse prijsklassen: Voordelig, gemiddeld en topklasse. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Sava op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Chevrolet Spark) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Falken en Tomket.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Pirelli zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in IJlst bestellen, en profiteer je snel van 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in IJlst: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden IJlst: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €150,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag IJlst.

Hoeveel kost autobanden wisselen in IJlst?
Door een vakman banden vervangen in IJlst laat je al uitvoeren voor €50,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in IJlst.

Plaats een reactie