Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sibrandabuorren

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Sibrandabuorren? Op www.autobandenspot.nl bieden wij erkende webwinkels in goedkope autobanden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste tref je hier nuttige info over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Sibrandabuorren incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €330. Budgetmerken als Haida bestel je al vanaf €190 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Sibrandabuorren

Banden wisselen in Sibrandabuorren

De bandenwissel bij een autobedrijf in Sibrandabuorren is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sibrandabuorren scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sibrandabuorren.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €67,50.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Sibrandabuorren

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Sibrandabuorren? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je evenzeer montagebedrijven in Dearsum, Lytsewierrum, Rien, Wiuwert en Britswert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sibrandabuorren

Goedkope autobanden Sibrandabuorren

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 groepen:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)WegcontactPrijzen
1. TopsegmentSnel en/of zwaarVanaf 40.000Energiek€181
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Herkenbaar€119
3. VoordeligKleine stadsautoWeinig gebruikKalm€72

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bieden we je professionele online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Sibrandabuorren hebben. Op dit portaal tref je ook uitgebreide info over: Winterbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Sibrandabuorren monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Sibrandabuorren

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Italië, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Sibrandabuorren kopen? In de onderstaande tabel vind je de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinalpin 6205/60 R1692H€101
Continentalcontisportcontact 3235/35 R1987Z€214
Vredesteinquatrac 5205/60 R1696H€93
Bridgestoneturanza255/35 R1894Y€131
Goodyeareagle f1 asymmetric 2275/40 R19101Y€160
Dunlopstreetresponse 2155/65 R1475T€57
Pirelliwinter sottozero 3255/40 R1996V€156
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R2099V€200
Kumhoes31185/60 R1482T€50
Uniroyalms-plus 77215/60 R1796H€102
Nexenwing.snow g 3155/65 R1475T€49
Firestonevanhawk 2 winter175/65 R1490T€74
Superiaecoblue va195/60 R1699H€69
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxism8090371/25 R16124L€289
Toyoproxes sport xl245/40 R2099Y€157
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 275 / 35 R20 – 102W.

 • 275 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 102 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 850kg.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Sibrandabuorren.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in meerdere prijsgroepen: Voordeel, standaard en de hoogste klasse. Welke groep je moet kiezen hangt met name af van de inhoud van je auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Maxxis als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Smart Forfour) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Aeolus of Triangle.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Superia zijn in de basis best duur. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Sibrandabuorren bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Sibrandabuorren: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Sibrandabuorren: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €137,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Sibrandabuorren.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Sibrandabuorren?
Op korte termijn banden vervangen in Sibrandabuorren wordt al gedaan voor €47,50 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Sibrandabuorren.

Plaats een reactie