Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Harich

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Harich? Op deze pagina bieden wij gerenommeerde aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast bieden wij belangrijke informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Harich inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van bekende merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €315. B-merken als Fullrun zijn al te koop vanaf €215 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Harich

Banden wisselen in Harich

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Harich is cruciaal. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt dit om wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Harich maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Harich.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 32.500 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €74,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Harich

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Harich? In het overzicht hierna verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, balanceren, sipen, trimmen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website zoek je regionale montagepunten in Nijemirdum, Sondel, Ruigahuizen, Wijckel en Balk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-harich

Goedkope autobanden Harich

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

KlasseType autoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. PremiumSnel en/of zwaarGrootverbruikerDruk198
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Herkenbaar€115
3. BasisBoodschappenautoWeinig kilometersSimpel €66

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema check en vergelijk je de beste online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Harich hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook uitgebreide info over: Autoband aflezen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Harich monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Harich

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Harich kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de geschatte tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website lees je ook extra informatie over: Zomerbanden.

MerkTypeGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4suv295/40 R21111Y€264
Continentalcontivancontact 100185/75 R16104R€143
Vredesteinwintrac xtreme s215/65 R1698H€92
Bridgestoneblizzak205/55 R1691T€90
Goodyearefficientgrip performance185/55 R1683V€108
Dunlopsport bluresponse205/65 R1594V€129
Pirellicinturato p7215/55 R1693V€94
Hankookkinergy eco k425185/60 R1588H€544
Kumhoes31205/55 R1691H€62
Uniroyalrainsport 3 xl255/45 R19104Y€197
Nexenwinguard sport 2 suv235/60 R17102H€112
Firestonemseason 2 xl215/60 R17100V€127
Superiabluewin235/65 R16115R€61
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisvansmart a/s al2235/65 R16115T€108
Toyosnowprox s 954 xl225/55 R1699V€92
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel onderwerpen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 60 R17 – 102W.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 102 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 850 kilogram.
 • De laatste letter (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Harich.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijscategorieën: Voordelig, uitstekend en de hoogste klasse. Welk type past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (denk aan een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gripmax en Sportiva.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Nexen zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Harich bestellen, en krijg je zomaar 50% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Harich: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Harich: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Harich.

Hoe duur is autobanden wisselen in Harich?
Op locatie banden vervangen in Harich laat je al uitvoeren voor €37,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €92,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Harich.

Plaats een reactie