Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Helvoirt

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Helvoirt? Op dit portaal vind je de meest populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige info over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Helvoirt inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €44,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Nexen kosten ongeveer €335. budgetmerken als Formula koop je al vanaf €210 per set van 4.

Banden wisselen in Helvoirt

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Helvoirt is essentieel. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Bovendien vergt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Helvoirt heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Helvoirt.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €67,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillen er delen in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Helvoirt

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Helvoirt? In de volgende tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages kunnen je helpen bij (de)monteren, sipen, balanceren, trimmen, repareren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je daarnaast ook montagebedrijven in Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden, Herpt en Heesbeen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-helvoirt

Goedkope autobanden Helvoirt

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKilometrageRijstijlTarief
1. A-segmentSportautoVanaf 50.000Energiek194
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€113
3. VoordeelKleine autootjesKleingebruikerStatisch€71

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna doorzoek je goede online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Helvoirt hebben. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Helvoirt monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Helvoirt

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Helvoirt kopen? In het onderstaande schema bekijk je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website tref je ook handige informatie over: Winterbanden.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinpower cup evo200/55 R1778W€260
Continentalcontisportcontact 5275/45 R21107Y€217
Vredesteinquatrac 5205/60 R1591V€96
Bridgestonere050-a*245/35 R2095Y€191
Goodyeareagle f1 asymmetric 5255/40 R19100Y€153
Dunlopwinterresponse 2185/55 R1582T€95
Pirellipzero245/35 R2095Y€265
Hankookventus prime2 k115215/55 R1794V€96
Kumhops71 xl245/40 R1998Y€107
Uniroyalall season expert 2205/55 R1691H€67
Nexenwinguard sport 2 suv xl225/55 R18102V€100
Firestonexl!175/65 R1486T€59
Superiasa37215/45 R1893W€50
Savaeskimo s3+175/70 R1382T€56
Maxxismecotra 3195/60 R15109H€59
Toyosnowprox s943205/55 R1691T€69
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Haaren).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse zaken die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 245 / 40 R17 – 91Y.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 91 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 615 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 300 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Helvoirt.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, gemiddeld en de a-merken. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Dunlop of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (neem een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Hifly en Royal Black.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Hankook zijn vrij duur. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Helvoirt bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Helvoirt: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Helvoirt: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Helvoirt.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Helvoirt?
Door een vakman banden vervangen in Helvoirt wordt al gedaan voor €40,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Helvoirt.

Plaats een reactie