Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Balk

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Balk? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met landelijke webshops in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Balk inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Toyo bestel je al vanaf €300. Budgetmerken als Kama bestel je al vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Balk

Banden wisselen in Balk

De bandenwissel bij een autobedrijf in Balk is essentieel. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Balk scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Balk.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Balanceren van de banden
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Balk

Vlug en voordelig banden vervangen in Balk? In de volgende tabel vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, balanceren, uitlijnen, wisselen, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je ook andere montage-garages in Sloten, Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge en Woudsend.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-balk

Goedkope autobanden Balk

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieAutoKm p/jaarRijgedragKosten
1. KwaliteitVeel trekkrachtGrootverbruikerPittig196
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Gewoon€104
3. VoordeelKleine auto’sMinder dan 15.000Beheerst€77

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hierna check en vergelijk je professionele online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Balk hebben. Middels onze vergelijker vind je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Balk monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Balk

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie bij vorst of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Balk kopen? In het onderstaande schema beiden wij de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Lekke band.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4suv245/50 R20102V€209
Continentalcontiecoplus ht3385/65 R23160K€454
Vredesteinultrac vorti245/40 R2099YY€169
Bridgestoneblizzak195/65 R1591T€69
Goodyearug performance 2245/55 R17102H€92
Dunlopsport bluresponse205/55 R1691W€76
Pirelliw240 sottozero 2235/40 R1891V€174
Hankookventus prime3 k125215/60 R1699H€86
Kumhoes31 xl185/60 R1588H€58
Uniroyalrainsport 3 xl205/55 R1694V€72
Nexenwg sport 2255/45 R18103V€115
Firestonemseason 2 xl205/50 R1793V€102
Superiabluewin hp215/65 R1698H€51
Savaeskimo hp 2 xl225/55 R17101V€98
Maxxisvettura195/60 R1689H€68
Toyoprox. sport suv265/50 R19110Y€135
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek jouw bandenmaat

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op op de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 65 R17 – 102V.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 102 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Balk.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsklassen: Instap, standaard en A-segment. Welk model voor jou geschikt is hangt af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Pirelli als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kenda of Minerva Fs.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Balk bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Balk: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Balk: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Balk.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Balk?
Professioneel banden vervangen in Balk is al mogelijk vanaf €55,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Balk.

Plaats een reactie