Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sloten

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Sloten? Op dit portaal kan je aan de slag met de meest populaire aanbieders van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens vind je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Sloten inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Vredestein bestel je al vanaf €345. B-merken als Haida koop je al vanaf €215 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Sloten

Banden wisselen in Sloten

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Sloten is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Sloten is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sloten.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice checkt ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €80,00.

Autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Sloten

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Sloten? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Friesland). Deze garages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, uitlijnen, wisselen, trimmen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je ook andere montage-garages in Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge, Woudsend en Terkaple.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sloten

Goedkope autobanden Sloten

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

CategorieSoort autoKm p/jaarWegcontactTarief
1. A-segmentGrote motorVanaf 40.000Pittig188
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€100
3. BasisKleine auto’sWeinig gebruikLog€67

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna check en vergelijk je landelijke aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Sloten hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Bandenlabel

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Sloten monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Sloten

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Italië, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuwval.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Sloten kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook uitgebreide info over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSerieAfmetingenVermogenKosten
Michelinprimacy 4215/55 R1899V€142
Continentalcrosscontact lx sport285/60 R18116V€205
Vredesteinultrac vorti265/50 R19110Y€137
Bridgestoneblizzak235/65 R18110H€135
Goodyearultragrip suv255/55 R18109H€157
Dunlopsport bluresponse185/55 R1582H€78
Pirelliw210 sottozero 2225/50 R1599H€196
Hankookecolander215/75 R1791V€83
Kumhoes31185/60 R1584H€50
Uniroyalrainsport 3 xl225/40 R1892Y€98
Nexenwg sport wu7275/40 R19105V€132
Firestonevanhawk 2 winter215/75 R16113R€103
Superiabluewin hp205/65 R1594H€45
Savaeskimo hp 2215/55 R1697H€87
Maxxisvettura205/65 R1594H€70
Toyoprox. sport suv285/45 R19111Y€159
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente De Fryske Marren).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse aspecten die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 65 R17 – 102H.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 102 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 850kg.
 • De afsluitende letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Sloten.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden zijn er in drie prijssegmenten: Instap, medium en A-segment. Welke groep je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 107) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Apollo of Vitour.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Sloten bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Sloten: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Sloten: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Sloten.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Sloten?
Op locatie banden vervangen in Sloten wordt al gedaan voor €42,50 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Sloten.

Plaats een reactie