Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Smallebrugge

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Smallebrugge? Op deze website vind je erkende aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast vind je hier handige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Smallebrugge inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €45,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Firestone kosten gemiddeld zo’n €335. Budgetmerken als Debica zijn al te koop vanaf €200 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Smallebrugge

Banden wisselen in Smallebrugge

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Smallebrugge is essentieel. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is een precies werkje. Ook vraagt dit om de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Smallebrugge scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Smallebrugge.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Smallebrugge

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Smallebrugge? In het onderstaande schema verzamelen wij garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen, wisselen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook montage-specialisten in Woudsend, Terkaple, Akmarijp, Echtenerbrug en Bantega.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-smallebrugge

Goedkope autobanden Smallebrugge

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 groepen:

SegmentAutoKilometersRij-kenmerkKostprijs
1. A-segmentGroot vermogenGrootverbruikerDynamisch192
2. MiddenklasseNormale autoGemiddeldHerkenbaar€113
3. BudgetKleine auto’sWeinig kilometersVoorspelbaar€72

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijken wij betrouwbare online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Smallebrugge hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Winterbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Smallebrugge monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af door de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Direct winterbanden wisselen Smallebrugge

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Smallebrugge kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Autobanden reinigen.

MerkTypeAfmetingKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4suv255/50 R19107Y€174
Continentalcontiscandinavia hs3265/70 R20140M€330
Vredesteint-trac 2155/70 R1375T€53
Bridgestoneblizzak225/45 R1791H€118
Goodyearug9175/65 R1482T€83
Dunlopsp winter sport 3d ao225/50 R1899H€157
Pirelliw240 sottozero 2295/30 R19100V€277
Hankookventus prime3 k125235/55 R17103W€111
Kumhocrugen premium kl33255/50 R20105H€101
Uniroyalms-plus 77 xl215/50 R1795V€103
Nexenn blue hd plus185/65 R1588T€58
Firestonevanhawk winter 2215/65 R16109T€115
Superiabluewin215/65 R16109R€56
Savaintensa uhp205/45 R1683W€82
Maxxistrasporto leggero5/80 R1283P€103
Toyoproxes sport265/35 R2099Y€151
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 65 R17 – 102Q.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 102 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 850 kilogram.
 • De laatste waarde (Q) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 160 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Smallebrugge.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden zijn er in diverse prijsklassen: Budget, standaard en premium. Welk type voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Toyota iQ) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Federal & Torque.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Smallebrugge bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Smallebrugge: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Smallebrugge: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Smallebrugge.

Wat kost autobanden wisselen in Smallebrugge?
Banden vervangen in Smallebrugge laat je al uitvoeren voor €50,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Smallebrugge.

Plaats een reactie